ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο διοργανώνει 7ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους από τις 25 Σεπτεμβρίου έως και 1 Οκτωβρίου. Η διαμονή μας θα είναι εντός της Αγίας Πόλεως των Ιεροσολύμων. Οι προσκυνητές θα έχουν την ευλογία να επισκεφθούν όλα τα Πανάγια χώματα που έζησε ο Χριστός μας: Βηθλεέμ, Γαλιλαία, Ναζαρέτ, Θαβώρ, Ιορδάνη ποταμό, Ιεριχώ, Σαμάρεια, Ιεροσόλυμα και το προσκύνημα μας θα κορυφωθεί με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στις 27 Σεπτεμβρίου στον Πανάγιο Τάφο και στο Φρικτό Γολγοθά, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. κ. Θεοφίλου.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να τηλεφωνείτε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως: 2410624926 (μετα τις 28 Αυγούστου).

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Ε Σ    Λ Ε Π Τ Ο Μ Ε Ρ Ι Ε Σ

25/09 ΔΕΥΤΕΡΑ:  ΛΑΡΙΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στις 15:00 στα σχολεία Ανθίμου Γαζή και αναχώρηση για το αεροδρόμιο  Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη.  Πτήση με charter Ellinair  στις 19.30-20.00μμ για Τελ Αβίβ . Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurio. Μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 26/09 ΤΡΙΤΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχτεί ο Μακαριότατος Θεόφιλος Γ’.  Επίσκεψη και προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε για την  Οδό Του Μαρτυρίου, το σπίτι της Βερονίκης, το Πραιτώριο για να καταλήξουμε στο Όρος των Ελαιών και τη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Νωρίς το απόγευμα παρακολούθηση του Μεγάλου εσπερινού για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

27/09ΤΕΤΑΡΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ)

Πρωινό. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εθιμοτυπική επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Ελεύθεροι να περιηγηθείτε στα μικρά μοναστηράκια κ στην αγορά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 28/09 ΠΕΜΠΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινό. Αναχώρηση κ επίσκεψη στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν θα δούμε το Χωρίο των Ποιμένων. Συνεχίζουμε για Βηθλεέμ, όπου και θα επισκεφθούμε τη Βασιλική της Γεννήσεως και θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο και στη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Επόμενη επίσκεψη  στο μοναστήρι του Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) καθώς και  στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

29/09 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ

Πρωινό και αναχωρούμε  (εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες), για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα επισκεφθούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή και της απεκάλυψε ότι ο Θεός είναι πνεύμα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Συνεχίζουμε για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, την οποία και θα επισκεφθούμε. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 30/09ΣΑΒΒΑΤΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΙΕΡΙΧΩ ΣΑΜΑΡΕΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Βηθανίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας και στη συνέχεια στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη  στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

01/10ΚΥΡΙΑΚΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ– ΛΑΡΙΣΣΑ

Πρωινό. Αναχωρούμε στις 15:00 για το αεροδρόμιο. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Λύδα.  Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ και με πτήση της CHARTER  ELLINAIR στις 19:20 πετάμε για θεσσαλονίκη.  Άφιξη και επιβίβαση στο λεωφορείο για επιστροφή στην Λάρισα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός  διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:  1000€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 170€ (1170€ ΣΥΝΟΛΟ) 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – Θεσσαλονίκη
 • Φόρους αεροδρομίων.
 • Διανυκτερεύσεις (6) σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στα Ιεροσόλυμα με πρωινό και ένα γεύμα.
 • Εκδρομές ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ανάβαση με mini bus στο όρος Θαβώρ.
 • Μεταφορά με mini bus στην Ι.Μ. Αγίου Σάββα.
 • Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά).
 • Ξεναγός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 • Μεταφορά προς / από αεροδρόμιο
 • Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.
 • Ενημερωτικά φυλλάδια.
 • Ταξιδιωτική τσάντα του γραφείου μας.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : ποτά, αχθοφορικά και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ  6 ΜΗΝΩΝ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

Charter ELLINAIR

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 25/09  ΘΕΣΝΙΚΗ – TEL AVIV  20:00-22:30

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : 01/10  TEL AVIV-ΘΕΣΝΙΚΗ    19:20-21:20       

 Παρατηρήσεις:

 • Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 Ευρώ κατ’ άτομο.
 • Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 10/09/2017.
 • Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.
 • Για ακυρώσεις έως 61 ημέρες πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 60-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 20-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.
 • Η τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες Ευρώ και Δολαρίου, αεροπορικών ναύλων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων που ισχύουν στις 20/12/2017 και είναι δυνατόν να αλλάξουν απροειδοποίητα σε περίπτωση αλλαγής των ξένων συναλλαγματικών μονάδων.
 • Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 20 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.

Προαιρετικά μπορείτε να προσφέρεται στα μοναστήρια μας ελαιόλαδο, αλεύρι για ψωμί, νάμα, κεριά, φάρμακα, θυμίαμα, καραμέλες, λουκούμια ή οτιδήποτε εσείς θελήσετε και θα είναι στη βαλίτσα σας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΝ : CARAVEL TRAVEL – 231023554 ( www.caravel-travel.gr )