Πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής Λάρισας

Με μεγάλη συμμετοχή των φιλόμουσων Λαρισαίων πιστών ολοκληρώθηκε το 2o Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής Λάρισας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη,  την Τρίτη 23 και την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024. Κρίθηκε ορθό από τους διοργανωτές, επειδή η μνήμη του Πολιούχου μας τυγχάνει πλησίον της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, η “βουβή” εβδομάδα να αξιοποιηθεί κατάλληλα προς πνευματική ωφέλεια του λαού του Αγίου Θεού.

Οι ύμνοι που απέδωσαν οι χορωδοί ήταν επίκαιροι ύμνοι της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας.

Την Τρίτη 23 Απριλίου παρουσίασαν το πρόγραμμά τους οι χορωδίες: Χορωδία Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ», Χορός Ψαλτών Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νικαίας Λάρισας και «Θεσσαλοί μελωδοί».

Την Πέμπτη 25 Απριλίου έψαλαν οι χορωδίες: «Μητροπολιτικός Χορός Λαρίσης», «Χορός Αγγελικός» (ανδρική και γυναικεία χορωδία) και «Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι».

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο κ. Θεόδωρος Κερμελίδης.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους συντελεστές, τόνισε τη χρησιμότητα της Βυζαντινής Μουσικής στη Θεία Λατρεία, ειδικά στην ανάδειξη του Θείου Δράματος, και αναφέρθηκε στην εμπειρία των παλαιοτέρων και τη δυναμική των νεοτέρων ως εγγύηση για ένα λαμπρό μέλλον της Βυζαντινής Μουσικής στην πόλη μας.