Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα των Θεολόγων ΠΕ01

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαρτίου, o εσπερινός και η ημερίδα που οργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης  ΠΕ01 Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λαρίσης και εν συνεχεία στην αίθουσα «Επιούσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου για τους εκπαιδευτικούς Θεολόγους.

Μετά τον εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, άρχισαν οι εργασίες της ημερίδας που συντόνισε ο Δρ Σωτήριος Μπαλατσούκας, Καθηγητής και Άρχων Πρωτονοτάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σε αυτή απεύθυναν χαιρετισμό ο Α. ΔΔΕ Λάρισας κ. Νικόλαος Ζέρβας και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων κ. Νικόλαος Παύλου, οι οποίοι τόνισαν την προσφορά  των εκπαιδευτικών Θεολόγων.

Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Χρήστου Μιχαλόπουλου, π. ΔΔΕ Κυκλάδων, ο οποίος αναφέρθηκε στη δύναμη της προσευχής, παραθέτοντας σκέψεις Πατέρων και Διδασκάλων της Εκκλησίας, ενώ ο Βυζαντινολόγος κ. Σταύρος Γουλούλης έκανε λόγο για τους Λαρισαίους Αγίους, αρχίζοντας από τους μάρτυρες της περιοχής που ομολόγησαν με παρρησία την πίστη τους.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος που συνέδεσε την προσευχή με τους Αγίους, τονίζοντας την προσφορά τους στην Εκκλησία και στην κοινωνία και έκανε ειδικά λόγο για τον από Λαρίσης, Μητροπολίτη Εφέσου Άγιο Διονύσιο Καλλιάρχη.