ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΜΟΥ “ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ” ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/11 ΣΤΙΣ 19.30

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΟΥ

“ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΚΕΙΜΗΛΙΑ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

ΤΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ”

ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

 

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 19.30

 

     Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Δήμος Τεμπών και ο Σύλλογος  Προστασίας και Συντήρησης Κειμηλίων και Μνημείων Κρανιάς Ολύμπου θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 7.30 μμ στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων το βιβλίο “Ναοί και Κειμήλια της Εκκλησιαστικής Συλλογής της Κρανιάς Ολύμπου“.

    Το βιβλίο το οποίο αποτελεί πολύτιμη έκδοση του Συλλόγου Προστασίας και Συντήρησης Κειμηλίων και Μνημείων της Κρανιάς παρουσιάζει τους εκκλησιαστικούς θησαυρούς που απέμειναν από την πλούσια  μεταβυζαντινή θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά ενός χωριού που ήκμασε τους τελευταίους αιώνες (16ος -19ος) της τουρκοκρατίας.

    Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμανδρίτης π.Αχίλλιος Τσούτσουρας, οι καθηγητές του ΑΠΘ Γλυκερία Χατζούλη και Ιωάννης Μπάκας, ο δρ Γιάννης Μπασλής,  πρώην διευθυντής του κολεγίου Αθηνών, η αρχαιολόγος της 7ης ΕΒΑ Ματίνα Παπαναστασούλη και ο αρχιτέκτων του ΕΜΠ Θεοφάνης Καφαντάρης.

    Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος.

    Την παρουσίαση θα συντονίσει ο κ. Κώστας Σπανός, εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου.