ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ»

«ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ»

 

       Μία πολύ όμορφη παρουσίαση ενός βιβλίου που ποιητικά ταξιδεύει πολύ πίσω, σε χρόνια δύσκολα και πονεμένα της ιστορίας του ανθρώπου, χρόνια γεμάτα από τη μελάνη του πόνου  και την αποτύπωση του ξεριζωμού των ανθρώπων που ένοιωσαν την προσφυγιά.

     «Οι δρόμοι της Γιάννουλης, μαρτυρούν την Ιστορία της», είναι το βιβλίο της Μαρίας Αράπκουλε, ποιήτριας, που παρουσιάστηκε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Γιάννουλης παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, τοπικών Αρχόντων και πλήθους κόσμου που γέμισαν την αίθουσα, στην κατάθεση ψυχής τῆς συγγραφέως για την Γιάννουλη της καρδιάς της, την Γιάννουλη της προσφυγιάς των Μικρασιατών και Θρακών.

      Την εκδήλωση συντόνιζε η Πρόεδρος της ΕΛΟΣΥΛ κ. Δήμητρα Μπαρδάνη και για το βιβλίο μίλησαν ο Φιλόλογος – Λογοτέχνης κ. Σωτήρης Τιτής, ο Δάσκαλος – Συγγραφέας κ. Βασίλειος Καραβίδας, η Φιλόλογος κ. Λιάνα Τριανταφύλλου, η Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας κ. Χριστίνα Πολέζε, η Φιλόλογος κ. Ζήνα Τσαγκάρη και η Φιλόλογος κ. Δέσποινα Σπυριδάκη, ενώ το μουσικό σύνολο της ΕΛΟΣΥΛ διασκέδασε με Μικρασιάτικα και Θρακιώτικα τραγούδια.

        Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος επαίνεσε την συγγραφέα για το ύφος, την επιμέλεια του λόγου και για το τάλαντο που την προίκισε ο Θεός και η ίδια το καλλιεργεί μέσα από τα συγγράμματά της και την κατάθεση ψυχής του πόνου της προσφυγιάς και της ευχήθηκε να συνεχίζει με θείο ζήλο το έργο αυτό.