Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Γεδεών του εν Τυρνάβω

Πανηγυρικά η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ξεκίνησε τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου ενδόξου νέου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εν Τυρνάβω.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στον Τύρναβο, όπου ευρίσκεται ο Τάφος και η χαριτόβρυτη Αγία Κάρα του.

Προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου μας για τη φετεινή πανήγυρη είναι οι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, τον οποίο με θερμούς λόγους υποδέχθηκε ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος, ευχαριστώντας τον τόσο εκείνον όσο και τον κ. Αθηναγόρα για την ανταπόκριση της προσκλήσεως του, ενώ αναφέρθηκε με εγκωμιαστικούς λόγους και για τα πρόσωπα των δύο Αρχιερέων.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Σισανίου αναφέρθηκε στον πολυτάραχο βίο του αγίου Γεδεών και στον τρόπο γενικότερα που ένας πιστός άνθρωπος μέσα από αγώνες και θυσίες κατορθώνει να ζει μέσα στην ατμόσφαιρα της θείας Χάριτος και να ομολογεί καθημερινά το όνομα του Αγίου Θεού, όπως συνέβη και με τον άγιο νέο ένδοξο Οσιομάρτυρα Γεδεών, ο οποίος υποκινούμενος από την γεμάτη αγάπη καρδιά του και εμφορούμενος από θείο ζήλο, ομολόγησε σθεναρώς και χωρίς ντροπή το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Οι πιστοί προσέρχονταν από νωρίς στον Ναό του Αγίου προκειμένου να ασπαστούν την Αγία Κάρα του και να προσκυνήσουν τον Τάφο του, ενώ παρόντες κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ήταν και οι άρχοντες του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Ιωάννη Κόκκουρα.