Ο Σεβασμιώτατος στην Κόνιτσα

Με θρησκευτική ευλάβεια τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου στην πόλη της Κόνιτσας. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 23 Αυγούστου, τελέστηκε μέγας εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του οικείου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 24 Αυγούστου, τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο, ο οποίος ήταν αυτός που σταμάτησε τους εξισλαμισμούς και τόνωσε την πνευματική ζωή και το εθνικό φρόνημα των υποδούλων χριστιανών.

Εν συνεχεία μετέβησαν στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου δίπλα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και να τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού.