Ο Σεβασμιώτατος στην εις Επίσκοπο Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ιππώνος κ. Στεφάνου

Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης της Μεγάλης Πόλεως Αλεξάνδρειας κ.κ. Θεόδωρος Β´ συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, μαζί με άλλους Αρχιερείς.

Κατά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε η εις Επισκόπον χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Ιππώνος κ. Στεφάνου Σουλιμιώτη, ο οποίος συνδέεται με το Μητροπολίτη μας με μακρόχρονη φιλία, καθώς κατάγονται από κοντινές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε στα Ελληνικά και τα Αραβικά, κατά την τάξη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β´ είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τη θυσιαστική διακονία του Πατριαρχείου στην Αφρική και κάλεσε τον νεοχειροτονούμενο Επίσκοπο Ιππώνος κ. Στέφανο να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τη διακονία αυτή. Από τη μεριά του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιππώνος κ. Στέφανος, αφού ευχαρίστησε τους πολλούς προσκυνητές που μετέβησαν στο Κάιρο για τη χειροτονία του, καθώς και τα παριστάμενα μέλη της Ελληνικής και της Αραβικής Ορθόδοξης Κοινότητας, διαδήλωσε το σεβασμό και την υπακοή του στον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη κ.κ. Θεοδωρο Β´ και στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, εξέφρασε τη συγκίνηση του για την ιερή στιγμή της εις Επίσκοπον χειροτονίας του, καθώς και την ευγνωμοσύνη του στον Άγιο Τριαδικό Θεό, για τις ευεργεσίες Του στη ζωή του. Επίσης, ευγνωμόνως μνημόνευσε τον μακαριστό Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κυρό Στέφανο, τον Μητροπολίτη που πολύ αγάπησε τον Κλήρο και τον λαό της επαρχίας του και το απέδειξε με την πατρική κι όλο αγάπη συμπεριφορά και διακονία του, ο οποίος χειροτόνησε τον π. Στέφανο και τον κατέστησε Πρωτοσύγκελο του επι πολλά έτη. Επίσης, οφειλετικώς μνημόνευσε τους μακαριστούς Μητροπολίτες Μεσσηνίας κυρό Χρυσόστομο και Ηλείας κυρό Γερμανό.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο συνόδευε ο Πρωτοδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Σπυρίδων-Αθανάσιος Σάσσαλος, ο οποίος κατά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία είχε την ευλογία να συμμετέχει ως Πρωτεύων Διάκονος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, μετά το τέλος της Θειας Λειτουργίας, είχε την ευκαιρία να αναστραφεί το αραβόφωνο ποίμνιο του Πατριαρχείου, καθώς επίσης και τους Έλληνες του Καΐρου, οι οποίοι με τη χαρακτηριστική τους παρουσία συνεχίζουν μια παράδοση χιλιετιών ελληνισμού στην περιοχή. Ο Σεβασμιώτατος φίλησε με σεβασμό το χέρι του Ιερέως πατέρα του νέου Επισκόπου Ιππώνος, ευχήθηκε στον ίδιο καλλίκαρπη και πολύκαρπη ποιμαντορία, καθώς και σύντομα να συλλειτουργήσουν στην αγαπημένη πατρώα γη της Τριφυλίας και Ολυμπίας.