Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

«Στο καθημερινό δύσκολο έργο που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, ας ευχηθούμε και ας παρακαλέσουμε τους προστάτες μας να είναι πάντα δίπλα μας και το χέρι της Θείας Πρόνοιας ας μας καθοδηγεί, ώστε να ενισχύεται ο επαγγελματισμός μας και να βγαίνουμε πάντα νικητές όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα» τονίζεται στην ημερήσια διαταγή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασ. Ματθαιόπουλου με αφορμή τον εορτασμό των προστατών του Σώματος, του Αγίους «Τρεις Παίδες Εν Καμίνω».
Στο πλαίσιο του χθεσινού εορτασμού, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ενώ την ημερήσια διαταγή του αρχηγού του ΠΣ ανέγνωσε ο πυραγός Σπ. Δερβένης.
Για να αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στον βίο των Αγίων σημειώνοντας ότι «οι τρεις Προστάτες, Άγιοι Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ έζησαν στις αρχές του 6ου π.Χ. αιώνα στη Βαβυλώνα. Αρνήθηκαν να προσκυνήσουν, σύμφωνα με τα τότε ήθη των ειδωλολατρών, τη Χρυσή Εικόνα του Βασιλιά Ναβουχοδονόσορα, και τότε δόθηκε η εντολή να θανατωθούν μέσα στις φλόγες, σε ένα πύρινο καμίνι.
Η ακλόνητη όμως πίστη τους στον Θεό, έστειλε Άγγελο εξ ουρανού, βγάζοντάς τους ζωντανούς από τις φλόγες. Αυτό απέδειξε ότι η φωτιά δεν είναι κάτι ακαταμάχητο και η πίστη μπορεί να σώσει σώμα και πνεύμα όσων κινδυνεύουν από αυτήν».
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Νίκ. Ντίτορας, ο υποδιοικητής 1ης Στρατιάς Γ. Βύνιος, ο υπαρχηγός ΑΤΑ Κων. Γιάνναρος, ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Κων. Σκούπρας, ο διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, Βασ. Καραπιπέρης, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης, ο διοικητής της Π.Υ. Λάρισας, Ζήσ. Μπρούζας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, Ιωάν. Σκριάπας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκ. Λιούπας και Θαν. Παιδής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Δημ. Γεωργάκης και Ντ. Διαμάντος, ο πρώην αρχηγός του ΠΣ Χρ. Σμέτης, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας, Κων. Βλάχος, διοικητές Σταθμών και Μονάδων, αξιωματικοί, πυροσβέστες και πολιτικό προσωπικό.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”