Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΑ

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου τελέστηκε ο εσπερινός για τον ταπεινό ιερέα της Αθήνας, Άγιο Νικόλαο Πλανά, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου επί της οδού Βουλιαγμένης. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στον Μέγα πανηγυρικό εσπερινό κατά τον οποίο εορτάστηκε η μνήμη του γνωστού σε όλους παπά-Νικόλα του Πλανά. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ισχυρή προσωπικότητα του απλού ιερέα και το πως πέρασε στην αγιότητα με τον χριστιανικό αγώνα του.

Ανήμερα της εορτής, της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ενώ συμμετείχαν ιερείς από τη Λάρισα που ήρθαν εκδρομή με την ενορία τους για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Νικολάου Πλανά. Στον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αγάπη που έτρεφε ο παπά Νικόλας Πλανάς για όλο τον κόσμο και σημείωσε ότι για τον χριστιανό η Σαρακοστή είναι ο δρόμος προς τον Θεό. «Δεν μπορούμε να δούμε τον Χριστό αν δεν περάσουμε τα σκαλοπάτια της Σαρακοστής», είπε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε καλή Σαρακοστή σε όλους.

Τέλος, το απόγευμα της εορτής του Αγίου Νικολάου του Πλανά, της ιεράς λιτάνευσης προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, ενώ μετά το πέρας της λιτανείας, χοροστάτησε στον μεθέορτο εσπερινό.

ΦΩΤΟ: ROMFEA.GRORTHODOXIA.INFO