Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΟΣΣΑΙΑΣ

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Ιερά Μνήμη της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας.

Το εσπέρας της 27ης Φεβρουαρίου εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυράννης Όσσης, έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής της Αγίας.

Εν συνεχεία τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου, ο οποίος χοροστάτησε του Όρθρου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος χοροστάτησε του Εσπερινού, και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Την Διακονία του Θείου Λόγου υπούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος και ομίλησε περί της ζωής των Μαρτύρων της Εκκλησίας μας ως πρότυπα και ως παραδείγματα μιμήσεως για τους Χριστιανούς, σημειώνοντας ότι οι Άγιοι είναι οι πρεσβευτές και οι μεσίτες των ανθρώπων προς τον Κύριο, διότι ως άνθρωποι και αυτοί γνωρίζουν τις ανάγκες μας, και μέσα από την ζωή τους απέδειξαν ότι ο Λόγος του Ευαγγελίου είναι εφαρμόσιμος και προσβάσιμος για τον καθένα, αρκεί να το θέλει πραγματικά μέσα από την καρδιά του.

Προ της Απολύσεως της Ιεράς Αγρυπνίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης εξέφρασε λόγους ευχαριστίας ονομαστικά προς το κάθε Μητροπολίτη καθώς και προς όλους τους παρισταμένους που προσήλθαν με αγάπη εις την επαρχία του Λαγκαδά και λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή της μνήμης της μεγάλης Νεομάρτυρος Αγίας Κυράννης της Οσσαίας.