Ο ρόλος του νοσηλευτή στα εξωτερικά ιατρεία

Αρχική Σελίδα>Ιατρικά Θέματα>Ο ρόλος του νοσηλευτή στα εξωτερικά ιατρεία Ο ρόλος του νοσηλευτή στα εξωτερικά ιατρεία

ΣΧΟΛΗ: ΣΕΥΠ
ΤΜΗΜΑ: ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κυπαρίσση Γεωργία

ΘΕΜΑ: Ο ρόλος του νοσηλευτή στα εξωτερικά ιατρεία

Σπουδάστρια: Βλαχοπούλου Αικατερίνη
ΑΜ: 7265

ΛΑΡΙΣΑ: 2007

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Στα εξωτερικά ιατρεία όλων των νοσοκομείων ασκείται πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Γίνονται εξετάσεις, θεραπείες και νοσηλείες εξωτερικών αρρώστων, που δεν απαιτεί εισαγωγή στο νοσοκομείο, όπως κλινική εξέταση, ποικιλία εργαστηριακών εξετάσεων, αλλαγές πραγμάτων, εμβολιασμοί κ.α. Επίσης, εκτός αυτών εξυπηρετούνται και οι άρρωστοι του νοσοκομείου για τους ίδιους λόγους.
Τα εξωτερικά ιατρεία είναι εξοπλισμένα με τα απαραίτητα υλικά για την αντιμετώπιση των απαραίτητων αναγκών των αρρώστων κάθε ειδικότητας. Ο κάθε άρρωστος εξυπηρετείται από τον γιατρό της αντίστοιχης ειδικότητας.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Σε κάθε τμήμα των εξωτερικών ιατρείων ο νοσηλευτής έχει τον ίδιο ρόλο με μικρές διαφορές από τμήμα σε τμήμα. Καταρχήν ένας νοσηλευτής πρέπει να είναι χαμογελαστός, ευπρεπώς ντυμένος και με πολύ καλή διάθεση για να μη μεταφέρει τα προβλήματα στους ασθενείς. Έπειτα είναι υπεύθυνος να φωνάζει τους με τα ονοματεπώνυμα τους σύμφωνα με τη σειρά που έχουν κλείσει στα ραντεβού τους με τον γιατρό. Μετά τους υποδέχεται, καταγράφει το ονοματεπώνυμο τους στα γραφικά της ημέρας όπως και την αιτία που τους οδήγησε εκεί. Ακόμα τους ετοιμάζει για να τους εξετάσει ο γιατρός. Τέλος είναι σε θέση να συμπληρώσει τις συνταγές μετά φάρμακα του ασθενή μετά από ιατρική οδηγία καθώς και να κλείσει το επόμενο ραντεβού.

ΜΕΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Ο σκοπός του τμήματος είναι η παρακολούθηση λοιμωδών νοσημάτων, υπερτασικούς ασθενείς, άτομα τρίτης ηλικίας, πραγματοποιούνται εμβολιασμοί.

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Παρακολουθούνται ασθενείς με έμφραγμα μυοκαρδίου με συμφορητικές καρδιακές ανεπάρκειες, ασθενείς με στηθάγχη, με καρδιακές αρρυθμίες με υπέρταση και με βαλβιδικές καρδιόπαθειες.

ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Ασθενείς που έχουν νευρολογικά προβλήματα παρακολουθούνται στο νευρολογικό τμήμα, τέτοια προβλήματα είναι επιληψία, άνοιες, βλάβες περιφερικών νεύρων, νοσήματα νωτιαίου μυελού.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Παρακολουθούνται ασθενείς οι οποίοι προσέρχονται για αλλαγές τραυμάτων, για την κοπή ραμμάτων παρακολούθηση μετεγχειρητικών ασθενών όπως είναι η κοίλες, κύστες. Εδώ ο νοσηλευτής βοηθά τον γιατρό με τα ράμματα και τις αντισηψίες.

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Παρακολουθούνται ασθενείς με κατάγματα, ασθενείς με λοιμώδη νοσήματα οστών όπως οστεομυελίτιδα, ασθενείς με εκφυλιστικές παθήσεις οστών όπως αρθρίτιδα, μετεγχειρητικοί ασθενείς. Για παράδειγμα σε αυτό το τμήμα ο νοσηλευτής εκτός από τα παραπάνω που αναφέραμε μπορεί να βοηθήσει τον γιατρό με το γύψο, τα ράμματα και ότι άλλο του ζητήσει ο γιατρός.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου