Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑΙΝΑ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΤΟΥ ΕΝ  ΒΟΥΝΑΙΝΟΙΣ

ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΤΟΥ

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 

 

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου στα Βούνενα όπου με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις.

Στις 7 έγινε η υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Νέου το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος ενώ εν συνεχεία εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Τιμοθέου και συγχροροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Λόγο ωφέλιμο προς το πυκνό εκκλησίασμα προσέφερε ο Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας,  Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, αναφερθείς στην ζωή και το έργο του μεγάλου Οσιομάρτυρος Νικολάου, του γενναίου Αξιωματούχου στρατιωτικού και την δυνατή του ομολογία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμόθεος στην προσλαλιά του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την παρουσία του τον Σεβ. Άγιο Λαρίσης (ο οποίος σημειωτέον κάθε χρόνο τιμά την εν λόγω Ιερά Πανήγυρη με την παρουσία του) ενώ ακολούθως κλήρος και λαός μετέβησαν στον προαύλειο χώρο του προσκυνήματος όπου συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλελέρ τελέστηκε η Αρτοκλασία υπό του Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τίμησε με την παρουσία του και ο Πιεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία υπό των ιερέων της περιοχής.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει σημαντικές εργασίες συντήρησης αλλά και κατασκευής νέων έργων στο Ιερό Προσκύνημα και αυτό οφείλεται και στις ακούραστες προσπάθειες του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου ο οποίος εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα εγκαταβιεί εκεί τη ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου κ. Τιμοθέου.