Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Άγιο Αχίλλιο

Σε Αναστάσιμο κλίμα τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 16ης Απριλίου 2023, ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και συμμετεχόντων αρκετών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία πιστών από όλες τις ενορίες της πόλεως.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τους κληρικούς για τη θυσιαστική διακονία τους όλη τη μεγάλη εβδομάδα και ευχήθηκε το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις ζωές όλων.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιο στα Ελληνικά και Τουρκικά από τον Σεβασμιώτατο, στα Ομηρικά από τον π. Κωνσταντίνο Δεληχρήστο και τον κ. Ευάγγελο Γκίκα, στα Αγγλικά από τον π. Βαρθολομαίο Μαργαριτόπουλο, στα Ρουμανικά από τον π. Άνθιμο Ράτς, στα Σερβικά από τον π. Πέτρο Γρούγιτσιτς, στα Λατινικά από τον π. Πορφύριο Ζαχαράκη, στα Γερμανικά από τον π. Αλέξανδρο Παγκράτη, στα Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά από τον Πρωτοσύγκελλο π. Ιγνάτιο Μουρτζανό και στα Ελληνικά από τον Αρχιδιάκονο π. Αθανάσιο-Σπυρίδωνα Σάσσαλο, ενώ στο τέλος της ακολουθίας ο Ποιμενάρχης μας μοίρασε ως ευλογία στους κληρικούς και τους πιστούς το κόκκινο αυγό, ευχόμενος το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».