Ο εορτασμός του Αγίου Χριστοδούλου στο Σύδνεϋ – Ονομαστήρια Επισκόπου Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου

Την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού, στο Kogarah του Σύδνεϋ, εορτάστηκαν με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου, Προϊσταμένου του Ναού, με αφορμή την εορτή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Χριστοδούλου του Θαυματουργού.

Στην κατάμεστη από πιστούς εκκλησία ιερούργησε ο εορτάζων Επίσκοπος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιγνάτιο Μουρτζανό, και από ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μελόης κ. Αιμιλιανός, Σινώπης κ. Σιλουανός, Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Κερασούντος κ. Ευμένιος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος.
Ανάμεσα στο εκκλησίασμα βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βαρβαρής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενορίας – Κοινότητας Kogarah, οι κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και πολλά μέλη της Νεολαίας της Ενορίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά παράκληση του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, ως Ποιμενάρχης του τόπου καταγωγής του εορτάζοντος Επισκόπου κ. Χριστοδούλου. Εισαγωγικά, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος, ορμώμενος από το γεγονός ότι ο Όσιος Χριστόδουλος συνδέθηκε με τη νήσο Πάτμο και, ειδικότερα, με την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, την οποία ανήγειρε στον τόπο όπου ο αγαπημένος μαθητής του Κυρίου συνέγραψε την «Αποκάλυψη», αναφέρθηκε εν συντομία στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, δια του οποίου προαναγγέλλεται ότι «ο Χριστός και όσοι είναι μαζί Του, θα νικήσουν, θα συμβασιλέψουν, θα συνδιαιωνίσουν». Εστιάζοντας και αναλύοντας την έννοια του όρου «συνδιαιωνίζω», αποσαφήνισε ότι η Αποκάλυψη δεν είναι «βιβλίο του φόβου», αλλ’ αντίθετα, προσφέρει στον άνθρωπο την ελπιδοφόρα προοπτική της απόλυτης ενότητάς του τον Χριστό, στην αιωνιότητα. Κατακλείοντας, απευθύνθηκε με αδελφικούς λόγους στον Επίσκοπο Μαγνησίας, ευχόμενος να αξιωθεί και ο ίδιος, μέσα από τα θεοφιλή του έργα, να συνδιαιωνίσει με τον Κύριο.

Αντιφωνώντας, εμφανώς συγκινημένος, ο Θεοφιλέστατος κ. Χριστόδουλος ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία τους όλους τους Αρχιερείς, τους κληρικούς και τους ανθρώπους της Ενορίας – Κοινότητας Kogarah, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη με την οποία τον έχει περιβάλει και παρακαλώντας τους πιστούς να Τον έχουν στις προσευχές τους, ώστε να συνεχίσει να κοσμεί και να ποιμαίνει αξίως την ευλογημένη εκκλησιαστική επαρχία της Αυστραλίας.