Ο εορτασμός της ιεράς μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Πρέβεζα και των ονομαστηρίων του Ποιμενάρχου της

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Πρεβέζης τελέσθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιερωνύμου και τη συγχοροστασία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, με την παρουσία πλειάδος Κληρικών και πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Πρεβέζης και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στο κήρυγμά του, ο Ποιμενάρχης μας ομίλησε για τη σοφία και τη γνώση, που πρέπει να διαθέτει κάθε άνθρωπος για τη σωστή πορεία του στη ζωή, όπως ο ιερός Χρυσόστομος, ο οποίος, κατέχοντας τη γνώση και τη σοφία, διεκρίθη για τη φιλανθρωπία, την υπομονή και την καρτερία του, αλλά και για τον διδακτικό και ταυτόχρονα πεπαρρησιασμένο λόγο του.

Ευχήθηκε δε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο τόσο για τα ονομαστήριά του, όσο και για τη συμπλήρωση δεκαετούς ποιμαντορίας του, αναμνήσθεις της κοινής διακονίας τους στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρεβέζης προσέφερε στον Ποιμενάρχη του, διά του Πρωτοσυγκέλου, αναμνηστικό δώρο για την επέτειο δεκαετούς Αρχιερατείας του, ευχαριστώντας τον για την αγάπη του προς τους Κληρικούς του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε με συγκινητικούς λόγους τους Αρχιερείς τον Ιερό Κλήρο και τον πιστό λαό για τις ευχές τους, ανεφέρθη στη μνήμη του αοιδίμου Προκατόχου του Μελετίου και παρεκάλεσε όλους να ευχηθούν προς τον Κύριο να του χαρίσει Χρυσοστομική γνώση και σοφία στην επιτέλεση των ποιμαντικών καθηκόντων του.

Τέλος, όλοι έψαλαν τον πολυχρονισμό του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου.

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ