Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το απόγευμα της εορτής του εν Αγίοις πατρός ημών Νικόλαου τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης ο μεθέορτος εσπερινός και η ιερά λιτανεία του Λειψάνου και της εικόνας του Αγίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος απέδωσε δύο ερμηνείες στην προέλευση του ονόματος του εορταζόμενου Αγίου. Η πρώτη, σχετίζεται με τη νίκη του Αγίου απέναντι στον λαό του Θεού μέσω των έργων αγάπης του που οδήγησαν τον λαό στο σεβασμό και την αφοσίωση στο πρόσωπό του. Η δεύτερη, αποδίδεται στην νίκη του ίδιου του λαού, καθώς είχε έναν ηγέτη που υπερασπίστηκε την αλήθεια της πίστεως σε μια δύσκολη εποχή και κοινωνία. Αφού τόνισε το προνόμιο της εκκλησίας να κερδίζει το λαό με τη θυσιαστική της αγάπη δια της αγιότητας και της αλήθειας του Ευαγγελίου, ευχήθηκε ο Άγιος να μας αξιώνει να κερδίζουμε με την αγάπη και να υπερισχύουμε με την ταπείνωση!

Πρό της απολύσεως ακολούθησε η Ιερά λιτανεία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κ. Ιερώνυμος συμπαραστατούμενος των ιερέων, των αναγνωστών και του χριστεπώνυμου λαού.