ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ

ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Με την συμμετοχή αναρίθμητων πιστών και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου 2015 στον προεορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Λάρισα, ομιλία του Γέροντος π.Εφραίμ, Καθηγουμένου της εν αγίω Όρει Μεγίστης Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, με θέμα: “Η ουσία της πνευματικής ζωής”.

Τον Γέροντα Εφραίμ προσφώνησε ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Μουρτζανός, ο οποίος τον καλωσόρισε στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου και στον περικαλλή ναό του Αγίου Νικολάου.

Από την πλευρά του ο Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη, Μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο για την ευγενική του πρόσκληση και μέσα από την μοναχική αλλά και την αγιοπατερική εμπειρία του μίλησε στις καρδιές των πιστών για την ουσία και την αυθεντικότητα της πνευματικής ζωής, που όποιος την ζήσει βρίσκεται αυτομάτως στους κόλπους του Θεού και στην βασιλεία του την επουράνιο.

Τέλος τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Βατοπαιδίου ευχαρίστησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Λαρίσης, Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.