Ομιλία π. Νίκωνος Αγιορείτου

Αρχική Σελίδα>Νέα>Ομιλία π. Νίκωνος Αγιορείτου Ομιλία π. Νίκωνος Αγιορείτου


Αναρίθμητα πλήθη ευσεβών Χριστιανών συμμετείχαν τη Β΄Κυριακή των Νηστειών (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά), το βράδυ της 20ης Μαρτίου2011 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, στον Κατανυκτικό Εσπερινό όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και μίλησε ο Αγιορείτης μοναχός π. Νίκων Νεοσκητιώτης, από το κελλίον του Αγίου Σπυρίδωνος Β΄της Νέας Σκήτης του Αγίου Όρους, με θέμα: «Η ζωή μετά τη ζωή».
Ο λόγιος ομιλητής παρουσίασε, με πολλά παραδείγματα, εμφανίσεις νεκρών που απεχώρησαν για τη Βασιλεία του Θεού την Επουράνιο και εμφανίσθηκαν σε συγγενικά τους ή και σε ξένα διάφορα πρόσωπα, προκειμένου να τους αφυπνίσουν από το λήθαργο της αμαρτίας.
Συγκινημένοι οι ευλαβείς Χριστιανοί άκουγαν για περισσότερο από μια ώρα τον Οσιολογιώτατο Γέροντα π. Νίκωνα από τη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους να ομιλεί για τη μεταθανάτιο ζωή και για το πώς θα κληρονομήσουμε την ετοιμασμένη μας πατρίδα, τον Παράδεισο.
Αγώνας,νηστεία, κάθαρση προσωπική, πάλη εναντίον των παθών μας, άσκηση και μετάνοια είναι τα μηνύματα που έδωσε στην εμπνευσμένη ομιλία του ο π. Νίκων προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, προκειμένου να ζήσουμε αιώνια κοντά στο Θεό!

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου