Ξέχασε την κατοχή!

Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή

“Νομίζουν ότι μπορούν να απορρίπτουν το σχέδιο και να συνεχίζουν να έχουν την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για μια διευθέτηση με τους δικούς τους όρους; Νομίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί και δεν πρέπει να συμβεί”. Τάδε έφη ο κύριος Ντεϊβιντ Χάνεϊ. Είναι ένας εξ αυτών που πρόσφεραν «τις καλές τους υπηρεσίες», για την εξεύρεση μιας δίκαιης λειτουργικής και βιώσιμης λύσεως στο κυπριακό. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τώρα πια που ξεβρακώθηκαν όλοι οι μασκαράδες, γιατί οι Ελληνοκύπριοι είπαν το βροντερό ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν με ένα συντριπτικό ποσοστό το οποίο πλησίασε το 76%.
Οι αμερικανοί εν τω μεταξύ συνεχίζουν να διεξάγουν έρευνες για να διαπιστώσουν γιατί δεν κάναμε την χάρη, του εντολοδόχου τους σφετεριστή του Διεθνούς Οργανισμού. Οι αμερικανοί που επιμένουν δυστυχώς να επενδύουν στην λογική της υποταγής και όχι της διεκδίκησης των δικαίων και των δικαιωμάτων των Λαών. Οι αμερικανοί που ενώ καυχώνται από την μια ότι είναι τάχατες το λίκνο της ελευθερίας και των δημοκρατικών ιδεωδών, από την άλλη μεθυσμένοι από την αλαζονεία τους σπέρνουν παντού και αδιακρίτως τον θάνατο. Η ανδρεία και διεκδίκηση είναι δυστυχώς λέξεις άγνωστες γι’ αυτούς.
Έτσι επιτρέπουν ή καλύτερα προτρέπουν τον Ταλάτ, τον Ερτογάν και τον Γκιούλ να γυροφέρνουν παντού και να αμφισβητούν την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωσάν να μην υπήρξε ποτέ Αττίλας και ούτε και επιχειρήθηκε ποτέ εισβολή. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά έρχεται και ο κύριος από το Κουμάσι, Γενικός Γραμματέας του καφενείου που λέγεται Ο.Η.Ε. να ευλογεί τα άνομα σχέδια τους. Και ενώ από την μια ποτέ δεν έκανε το παραμικρό για τα εκατοντάδες ανεκτέλεστα ψηφίσματα που η Τουρκία χωρίς συνέπειες έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της, από την άλλη υποβάλει την έκθεση του παραγράφοντας και διαγράφοντας το γκρίζο και το μαύρο παρελθόν της, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα περίοδο στυγνών εκβιασμών.
Που ήταν στ’ αλήθεια ο κύριος Ανάν και όλη η ομήγυρη του, για να υποχρεώσουν την Τουρκία και τον Ντενκτάς να κάνει πράξη τα τόσα ανεκτέλεστα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε. Που ήταν η ευαισθησία τους όταν ανήμπορες και θλιμμένες μανάδες ζητούσαν να μάθουν τι απέγιναν τα αγνοούμενα παιδιά τους. Που ήταν στ’ αλήθεια κριμένη η τόση ευαισθησία όλων αυτών που σήμερα κόπτονται τάχατες για τους καημένους τους τουρκοκυπρίους -που ειρήσθω εν παρόδω πρέπει να πούμε πως στην πλειοψηφία τους είναι έποικοι εξ Ανατολίας- για να γνοιασθούν για το δράμα των λιγοστών εγκλωβισμένων μας. Και που ήταν στ’ αλήθεια όλοι αυτοί οι χαμολέοντες για να καθίσουν στο σκαμνί την αντιδημοκρατική Τουρκία για τα εγκλήματα της εισβολής, της κατοχής και του εποικισμού, για το έγκλημα της καταστροφής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για το έγκλημα των δολοφονιών αθώων διαδηλωτών, για το έγκλημα της αλλοιώσεως του δημογραφικού χαρακτήρα της κουρσεμένης γης μας.
Συνεχίζει δυστυχώς να προκαλεί ο κύριος από το Κουμάσι. Τις προάλλες μας προειδοποιούσε για την τελευταία ευκαιρία που δεν έπρεπε να αφήσουμε να πάει χαμένη, ύστερα μας απείλησε πως θα σταματήσει να ασχολείται μαζί μας και τώρα μας τυλίγει σε μερικές κόλλες χαρτί και μας καταγγέλλει στους εντολοδόχους του ως αρνητές και κύριους υπεύθυνους της διχοτόμησης!!! Λες και δεν ξέραμε δηλαδή ότι έψαχνε την ευκαιρία ο Κύριος Κόφι Ανάν για να βγάλει όλη την χολή του. Μας απειλούν και μας χλευάζουν γιατί είχαμε την ευψυχία να πούμε ΟΧΙ και να απορρίψαμε το έκτρωμα Ανάν. Μας καθυβρίζουν και μας απειλούν γιατί αρνηθήκαμε την συνθηκολόγηση και την υποταγή.
Για σαράντα ολόκληρα χρόνια εισπράτταμε τις συνεχείς αρνήσεις της άλλης πλευράς, που δεν είχε ωστόσο την παραμικρή επίπτωση, σε αντίθεση με μας που μας απειλούν με την συντέλεια του κόσμου γιατί αρνηθήκαμε την παράδοση και την νομιμοποίηση της κατοχής.
«Δεν αφορά την Τουρκία, τώρα το κυπριακό», λέει ο Αμπντουλάχ Γκιούλ!!! «Χωρίς αλλαγή σκηνικού δεν ασχολούμαι ξανά με το κυπριακό», συμπληρώνει ο Κόφι Ανάν!!! Πως τα κατάφεραν οι αθεόφοβοι να νομιμοποιήσουν την κατοχή. Αναρωτιέμαι αληθινά έτσι που το πάνε τι έχουν να ιδούν τα μάτια μας ακόμα. Ήμαρτον κύριε!!!