ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ

Χειροτονήθηκε σήμερα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Ελάτειας του Δήμου Τεμπών ο π.Πορφύριος Γκόλαντας. Ο νέος Πρεσβύτερος ο οποίος θα υπηρετήσει στην ενορία της Ελάτειας εις διαδοχήν του καλού ιερέως π. Λάμπρου Αναστασοπούλου, κατάγεται από την περιοχή και είναι τοπογράφος – μηχανικός πτυχιούχος των ΤΕΙ Λαρίσης και καλός ψάλτης.
Στη χειροτονία του, λειτούργησε ως πρώτος τη τάξη ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της εν Αγίω Όρει Μονής της Μεγίστης Λαύρας π.Πρόδρομος, ο οποίος κατάγεται από τον Παντελεήμονα της Πιερίας και είναι πνευματικός πατέρας του νέου κληρικού. Στην χειροτονία, παρευρέθηκαν οι βουλευτές μας, κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, ο Δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομίτσας και πολλοί από τους παράγοντες της Τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής και πλήθος κόσμου από τον Ευαγγελισμό, το Συκούριο, τ’ Αμπελάκια, το Μακρυχώρι κι απ’ τ’ άλλα γύρω χωριά. Κατά τη θεία λειτουργία στην οποία μετείχαν αρκετοί πρεσβύτεροι και διάκονοι έγινε και η χειροθεσία του νέου Αναγνώστου Δημητρίου – Ραφαήλ Καραγιώργου. Μετά την χειροτονία έγινε δεξίωση κάτω απ’ τον μεγάλο πλάτανο της αυλής του χωριού, στην οποία παρεκάθησαν όλοι.
Ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ελάτειας, στο τέλος προσφώνησε το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και τον ευχαρίστησε με τη χειροτονία του π.Πορφυρίου και του επέδωσε αναμνηστικό με το σύμβολο της περιοχής, κλάδο – ελαίας.

Και έκλεισε η όλη τελετή με τρισάγιο στον τάφο του π. Λάμπρου.