Νέα :: Tριπλή πανήγυρη – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>Tριπλή πανήγυρη

Αναζήτηση:

  Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 27/07/2011 Tριπλή πανήγυρη

Πλήθη ευσεβών Χριστιανών συμμετείχαν στις πλούσιες λατρευτικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονος στην Ανθούπολη της Λάρισας.
Εόρτασαν με φόβο Θεού τους τρεις προστάτες του Ιερού Ναού, την Αγία Οσιοπαρθενομάρτυρα Παρασκευή την αθληφόρο, τον Άγιο ένδοξο Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονα τον ιαματικό και την Οσία και θαυματουργό Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου.
Πολλοί ήταν οι πιστοί Χριστιανοί που μετά από την κατάλληλη πνευματική προετοιμασία προσήλθαν στο Ποτήριο της Ζωής και γεύθηκαν το Χριστό μέσα τους.
Άξιοι του επαίνου της Εκκλησίας ο ακάματος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και οι φιλάνθρωπες και δραστήριες κυρίες από την Ενορία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που ετοίμασαν τη μεγάλη πανήγυρη του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Παντελεήμονος, αλλά και οι ευσεβείς χριστιανοί που κυριολεκτικά κατέκλυσαν το θαυμάσιο ναό των Αγίων μας τις τρεις αυτές ημέρες.
Ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός του Αγίου, μαζί με τον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτίου μνήμης της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου και εν συνεχεία κλήρος και λαός εξήλθαν λιτανευτικά, κρατώντας τις ιερές εικόνες των τριών Αγίων, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Παντελεήμονος και της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στους κεντρικούς δρόμους της Ανθούπολης, δίδοντας ζωντανή τη μαρτυρία της Πίστεως και λαμβάνοντας μεγάλη ευλογία και Χάρη από τους Αγίους μας.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου