Νέα :: ME ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ 3ου ΤΟΜΟΥ “ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ” – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ME ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ 3ου ΤΟΜΟΥ “ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ” Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 11/12/2013 ME ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ 3ου ΤΟΜΟΥ “ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ”

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 3ου ΤΟΜΟΥ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

«ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ»

 

 

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου καθώς και πολλών επιστημόνων της Λάρισας,  πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα πολύ ζεστό κλίμα, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 το βράδυ, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας η παρουσίαση τρίτου τόμου του ετήσιου επιστημονικού περιοδικού «Θεσσαλικά Μελετήματα» που εξέδωσε η Φιλολογική–Ιστορική–Αρχαιολογική–Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ).

Η παρουσίαση έγινε  σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων νομού  Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο και μίλησαν  ο Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ως προς το φιλολογικό μέρος, ο κ.Χαράλαμπος Στεργιούλης, φιλόλογος–διδάκτωρ βυζαντινής φιλολογίας Α.Π.Θ, ως προς το ιστορικό κομμάτι και η κ. Ράνια Βερέμη, φιλόλογος–γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων νομού  Λάρισας, η οποία αναφέρθηκε στα αρχαιολογικά και λαογραφικά άρθρα του περιοδικού, ενώ  την εκδήλωση συντόνιζε η κ. Ιουλία Κανδήλα, σχολική σύμβουλος φιλολόγων και πρόεδρος της Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ. , η οποία  στο τέλος των εισηγήσεων κάλεσε στο βήμα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο για να απευθύνει χαιρετισμό.

 

Στην σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος, αφού συνεχάρη την πρόεδρο της Εταιρείας κ.Ιουλία Κανδήλα και τους ομιλητές της βραδυάς, αναφέρθηκε στο πολύ σπουδαίο έργο που παρουσιαζόταν, στους εμπνευστές και τους συνεργάτες της έκδοσης, καθώς και στο πολύ σπουδαίο περιεχόμενο του τρίτου τόμου και ευχήθηκε τα καλύτερα για την απρόσκοπτη έκδοση των Θεσσαλικών Μελετημάτων.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου