Νέα :: AΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ. – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>AΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ. Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 05/09/2012 AΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

 

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα της εορτής  του Προφήτου Ζαχαρία τελέσθηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Μικροκάστρου στην Σιάτιστα, με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, το εξάμηνο μνημόσυνο της αειμνήστου αδελφής της Μονής Ειρήνης μοναχής, μέσα σε ιδιαίτερα μάλιστα συγκινητικό κλίμα.

 

Προηγήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο ιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και  Καστορίας  κ. Σεραφείμ και ακολούθως εψάλη η νεκρώσιμη παννυχίδα εις μοναχήν με την ευκαιρία της συμπληρώσεως έξι μηνών από την προς Κύριον εκδημίαν της μακαριστής μοναχής Ειρήνης.

 

 Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο πνευματικό, ασκητικό, και συνήθως ιεραποστολικό έργο του μοναχού μέσα στην αγία μας Εκκλησία, αλλά και στην χάρη και την ιδιαίτερη από τον Θεό ευλογία που έχει εκείνος, ο οποίος λαμβάνει το παλλίον το μεγάλου και αγγελικού σχήματος, ώστε να νυμφεύεται τον ίδιο τον Κύριο και την αγία Του Εκκλησία.

 

 Η αείμνηστη μοναχή Ειρήνη, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, αγάπησε πολύ τον Νυμφίο Χριστό και γι’ αυτό του προσέφερε ολόκληρη την ζωή της, την καρδιά της, την σκέψη της και τον εαυτό της.

 

Όλα χριστοποιήθηκαν μέσα της γι’ αυτό και η μοναχική ζωή της, κοντά στην Οσιολογιωτάτη Γερόντισσά της και τις αδελφές της ήταν γεμάτη από τις πλούσιες ευλογίες του Θεού και απόλυτα χριστοκεντρική και εκκλησιολογική.

 

 Φιλόθεη, φιλάνθρωπη, ελεήμων και φιλάγαθη, άφησε στο πέρασμά της από αυτόν τον κόσμο μαρτυρία αγαθή σε όσους την γνώρισαν και έτρεξαν κοντά της για να πάρουν λίγη δύναμη, περισσότερη στοργή και πλούσια αληθινή αγάπη.

 

 Έφυγε σε ηλικία 62 ετών, όρθρου βαθέος, ακριβώς την ώρα που με τα χέρια της τα αγιασμένα εσήμαινε το τάλαντο, προκειμένου να καλέσει τα μέλη της αδελφότητος στην πρωϊνή ιερά ακολουθία, για να βρεθεί λίγο αργότερα στην Βασιλεία των Ουρανών, που εκ νεότητος της επόθησε, ένθα ήχος καθαρός εορταζόντων και βοώντων απαύστως την ωδήν του αγαπητού, είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος περαίνοντας τον λόγον του.

 

 Στην συνέχεια οι Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες, ο ιερός κλήρος, τα τάγματα των μοναστριών, οι συγγενείς της μεταστάσης αδελφής Ειρήνης και οι πολυπληθείς Χριστιανοί ανήλθαν στο νέο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής του Μικροκάστρου, όπου τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο της αειμνήστου μοναχής Ειρήνης, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεώς της.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου