Νέα :: ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ-ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ! – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ-ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ! Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 05/05/2013 ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ-ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ!

 

 

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Με μεγάλη κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασαν το Άγιο Πάσχα οι ευσεβείς Λαρισαίοι Χριστιανοί, οι οποίοι συναντήθηκαν την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου έγινε η συνάντηση των στολισμένων Επιταφίων επτά ενοριών της πόλεως και ακούστηκαν τα Εγκώμια από τις βυζαντινές χορωδίες των Ιερών Ναών, ενώ ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος στην ομιλία του κάλεσε τους πιστούς Χριστιανούς να δίδουν διαρκώς ομολογία πίστεως και μαρτυρία Χριστού, όπως την έδωσαν με την συγκλονιστική παρουσία τους αυτή την μοναδική βραδυά του επιταφίου θρήνου.

Ακολούθως το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ έγινε στο αεροδρόμιο της 110 πτέρυγα μάχης στην Λάρισα, η επίσημη υποδοχή του Αγίου Φωτός, από τον Ιεράρχη της Λαρισαϊκής Εκκλησίας κ.Ιγνάτιο, παρουσία των αρχόντων της πόλεως, του Υπουργού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, του κ. Περιφερειάρχου,  της κ. Αντιπεριφεριάρχου, του Στρατηγού Διοικητού της 1ης Στρατιάς, του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, του Διοικητού της 110 πτέρυγας μάχης, του ιερού κλήρου, εκπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων της Θεσσαλίας και του ευσεβούς λαού, ενώ λίγο αργότερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέσθηκε πανηγυρικά η ακολουθία της Αναστάσεως, παρουσία χιλιάδων πιστών και η πρώτη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα έγινε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, η ακολουθία της Αγάπης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Ιγνατίου, όπου αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιο σε επτά γλώσσες ενώ ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π.Αχίλλιος ανέγνωσε το πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτου.

Σε όλους τους Χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά κι ευλογημένα, ενώ διένημε και το καθιερωμένο πασχάλιο αυγό.

 

v

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου