Νέα :: ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ. – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ. Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 30/12/2012 ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ.

 

Με μεγάλη κατάνυξη και με συμμετοχή του ευλαβεστάτου λαού του Τυρνάβου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου η πανίερος μνήμη του νέου οσιομάρτυρος Γεδεών.

Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος Ναός του Αγίου στον Τύρναβο, όπου ευρίσκεται ο τάφος και τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα του.

Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό της εορτής χοροστάτησε και ομίλησε για την βιωματική πίστη του νέου οσιομάρτυρος και την αληθινή σχέση Του με τον Θεό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.
Την κυριώνυμη ημέρα, 30 Δεκεμβρίου 2012 τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε  Αναγνώστη ένα λαμπρό νέο του Τυρνάβου και φοιτητή Θεολογίας κ. Αυρήλιον Μανδώραν.Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος μίλησε για την προσευχή του Αγίου τόσο μέσα στο μοναστήρι, όσο και κατά την φριχτή ώρα του συγκλονιστικού μαρτυρίου Του, τότε που τον διαπόμπευσαν στην πόλη του Τυρνάβου και ενώ του απέκοπταν ένα-ένα τα μέλη του σώματός του, εκείνος και πάλι προσηύχετο με την αλύγιστη καρδιά του, που όντως εφλέγετο αγάπης Θεϊκής. Ακολούθησε ιερά λιτάνευση της Ιεράς Κάρας και της Αγίας εικόνος του Οσιομάρτυρος Γεδεών στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, όπου τελέστηκε η αρτοκλασία παρουσία των πολυπληθών προσκυνητών και των Αρχόντων του τόπου.
Στη σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην ξεχωριστή ευλογία που έχει αυτή η πόλη του Τυρνάβου, να έχει πολιούχο και αρωγό, τον Άγιο ένδοξο νέο Οσιομάρτυρα Γεδεών, ενώ έκανε λόγο για την πνευματική ενίσχυση που δίδει ο Άγιος στις μέρες μας, καθώς ακόμη και για την προστασία και την θεραπεία που παρέχει σε όποιον με πίστη και ειλικρίνεια αισθημάτων προστρέχει στην χάρη Του.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου