Νέα :: ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 05/05/2014 ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η πόλη της Καρδίτσας και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων τίμησαν τον πολιούχο τους Άγιο, όσιο Σεραφείμ, επίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, τον θαυματουργό, την Κυριακή των Μυροφόρων, 4 Μαΐου 2014.

Δια τούτο τελέσθηκε, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, λαμπρό Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο,  προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, του οικείου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ.Κυρίλλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Ιγνάτιος, αναφερθείς στο μεγάλο έργο και την δυνατή ομολογία του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον ευλογημένο επίσκοπο της Καρδίτσας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Κύριλλο για την τιμητική πρόσκλησή του και  την αγάπη του και κάλεσε ολόκληρο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να μιμηθεί τον Άγιο του Θεού, Ιερομάρτυρα Σεραφείμ, στους ασκητικούς αγώνες του, στην δυνατή πίστη του και την σθεναρά μέχρι θανάτου ομολογία του για την δόξα του ονόματος του Αγίου Θεού!

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου