Νέα :: ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΝΑΧΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ Ι.Μ.ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ. – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΝΑΧΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ Ι.Μ.ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ. Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 08/02/2013 ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΝΑΧΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ Ι.Μ.ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ.

 

 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ.

Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, του θαυματουργού στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Σαλαμίνος, όπου ταπεινώς εόρτασε τα πρώτα ονομαστήρια της η νεοεκλεγείσα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παρθενία μοναχή.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και Ιεροψαλτών, ενώ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.Ιεροθέου, οι οποίοι ευλαβούνται πολύ την Παναγία την Φανερωμένη, αγαπούν ιδιαίτερα το Ιστορικό αυτό Μοναστήρι και την αδελφότητά του.

Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν πολλοί Ιερομόναχοι από την Σαλαμίνα, την Λάρισα, την Αθήνα και την Ζίχνη ενώ μαζί τους συμπροσευχήθηκαν ο Δήμαρχος του νησιού κ Ιωάννης Τζαβαρής και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και πλήθη πνευματικών ανθρώπων που προστρέχουν πάντοτε με πολλή αγάπη στην ιερά αυτή μάνδρα της Παναγίας.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Μητροπολίτης  Λαρίσης κ. Ιγνάτιος μιλώντας για το ιερό πρόσωπο του Ιαματικού Πατρός της Εκκλησίας, Αγίου Παρθενίου αναφέρθηκε στην χάρη των ιαμάτων και των πνευματικών ευεργεσιών που συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να δίδει ο Άγιος του Θεού, ενώ μαζί με τον Μητροπολίτη Ζιχνών κ. Ιερόθεο ευχήθηκαν στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, να είναι τα έτη της πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, μέσα στην χάρη του Αγίου Θεού, στις πολλές ευεργεσίες της Φανερωμένης Παναγιάς και στις δραστικώτατες πρεσβείες του μεγάλου Αγίου της, Οσίου Παρθενίου, του χαριτοβρύτου.


 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου