Νέα :: Κυριακή των Αγίων Πατέρων – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Αναζήτηση:

  Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 05/06/2011 Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Για την Α΄ εν Νικαία Οικουμενική Σύνοδο, και τα μηνύματα της, τα διαχρονικά, μίλησε στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία των Αγίων πατέρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος από τον Μητροπολιτικό και καθεδρικό Ι. Ν. του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Ο Απ. Παυλός, στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας απευθύνεται στους πρεσβυτέρους της Εφέσου είπε ο Σεβασμιώτατος, με ιδιαίτερη ποιμαντική αγωνία και ανύστακτο ενδιαφέρον.
Τους μια για την προσοχή (πόσο πρέπει να προσέχουν εαυτοίς και παντί τω ποιμνίω) τους λέει δηλαδή να βλέπουν με ακρίβεια με επιμέλεια, αόκνως και επισταμένως, και τους εαυτούς τους αλλά και το ποίμνιο τους.
Οι 318 Πατέρες μεταξύ των οποίων και ο πολιούχος μας Άγιος Αχίλλιος Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης ο μυροβλύτης και θαυματουργός, με φοβο θεού και πολλή προσοχή φροντίδα και αγωνία για τα δόιγματα τις πίστεως που τότε θεμελιώθηκαν αγωνίσθηκαν για την περιφρούρηση των Αληθείων της Πίστεώς μας και την απομάκρυνση των πιστών από κάθε μία πλάνη.
Ας αγωνισθούμε εντατικά, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος πατήρ, με ιδιαίτερη προσοχή για την σύγχρονη νεοειδωλολατρεία, ελέγχοντας κάθε μία αιρετική δοξασία και απορρίπτοντας την και καταρτίζοντας καθημερινά τους εαυτούς μας με τα αθάνατα λόγια της Εκκλησίας μας, τον αδιάψευστο λόγο του Κυρίου μας, προσέχοντας, ιδιαίτερα την ζωή μας με τον αγώνα μας, δοξάζοντας το όνομα του θεού.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου