Νέα – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 17/01/2014 ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ

«ΤΟΝ ΠΑΝΕΥΦΗΜΟΝ ΜΑΡΤΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟ ΚΛΕΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΥΧΟΝ ΣΤΕΡΡΟΝ…»

Με πολύ μεγάλη την συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών εορτάσθηκε στην πανηγυρίζουσα ενορία του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, του εν Ιωαννίνοις, στα Ηπειρώτικα Λάρισας, η ιερά μνήμη  του ενδόξου Νεομάρτυρος των Ιωαννίνων, Αγίου Γεωργίου στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2014.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, ο οποίος ευχαρίστησε τους πατέρες και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού, καθώς και τους ευλογημένους συνεργάτες του ενοριακού έργου για την προσφορά τους μέσα στο σώμα της Εκκλησίας, ενώ στην συνέχεια μίλησε για την μαρτυρία και το μαρτύριο του νέου αυτού Αγίου της Εκκλησίας, καθώς και για την παρρησία με την οποία πάλεψε έναντι των δημίων και έγινε γνήσιος, άγιος ουρανοπολίτης και για την παρρησία ακόμη, με την οποία δέεται και τώρα μπροστά στο ουράνιο θυσιαστήριο για όλους εμάς, τους εκζητούντας την χάρη και την ευλογία του Αγίου Θεού.

 

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη π.Αχίλλιο καθώς και η ακολουθία του υψώματος. Στην συνέχεια παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων κ.Κωνσταντίνου Τζανακούλη, ο π.Αχίλλιος και οι πατέρες του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, ευλόγησαν την πρωτοχρονιάτικη αγιοβασιλόπιττα των Ηπειρωτών, ενώ ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους στην εόρτια αυτή σύναξη.

Προσθέθηκε στις: 17/01/2014 ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

 

Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου θα λειτουργήσει στις Ενορίες του Αγίου Χαραλάμπους και Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης Φροντιστήριο για άπορους και αδύναμους οικονομικά μαθητές, όπου θα διδάσκονται φιλολογικά μαθήματα, μαθηματικά και γαλλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι γονείς και οι μαθητές θα μπορούν να απευθύνονται στους Ιερείς των Ενοριών αυτών και στα τηλέφωνα:

 

2410-252348 και 2410-532350, αντίστοιχα.

Προσθέθηκε στις: 17/01/2014 ΠΙΤΤΑ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΣΤΙΣ 20/1

Φροντιστήριο Κατηχητών

Συνεχίζονται τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, στις 7:30 το απόγευμα, τα μαθήματα του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, το οποίο λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία για έβδομη συνεχή χρονιά, στη φιλόξενη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης, με ομιλητή τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιο, ο οποίος θα  αναπτύξει το θέμα : « Η αξία του χρόνου », και στο τέλος θα ευλογήσει τη βασιλόπιτα του Φροντιστηρίου.

 

Προσθέθηκε στις: 17/01/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, το πρωί, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αργυροπουλίου.

Προσθέθηκε στις: 16/01/2014 Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ

Περισσότερα…

Προσθέθηκε στις: 16/01/2014 ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

•ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ                                                             •ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

•ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ                                           ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ

ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της Ημερίδας για το μάθημα των Θρησκευτικών που θα γίνει το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Λαρίσης «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» (Ανθίμου Γαζή 35), με θέμα:

«Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου καί

ομιλητές της είναι οι:

  • Μιχαήλ Τρίτος, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η μαρτυρία του Θεολόγου στο σύγχρονο ελληνικό Σχολείο».
  • π. Γεώργιος Ευθυμίου, Επίκουρος καθηγητής Παν/μίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Θ., με θέμα: «Το Ορθόδοξο Θεολογικό Μάθημα, ο διδάσκων και το Πιλοτικό Πρόγραμμα».
  • Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής Παν/μίου Θεσ/νίκης, Διευθυντής Εργαστηρίου Χριστιανικής Παιδαγωγικής, με θέμα: «Θρησκευτικά: Μάθημα πνευματικής προόδου ή οπισθοδρόμησης;».

Με τιμή

 

Οι διοργανωτές

Προσθέθηκε στις: 15/01/2014 ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Περισσότερα…

Προσθέθηκε στις: 14/01/2014 ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος συνεκάλεσε σύναξη όλων των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων για την έναρξη της νέας χρονιάς στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Ο Σεβασμιώτατος στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε την μεγάλη ευθύνη της ανάληψης των καθηκόντων των νέων Επιτρόπων και την αγαθή και στενή συνεργασία που πρέπει να καλλιεργούν μεταξύ τους για το καλό της κάθε ενορίας και ευχαρίστησε όλα τα νέα μέλη για την προθυμία τους να προσφέρουν αφιλοκερδώς στο έργο της τοπικής Εκκλησίας. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα και επέδωσε τα διοριστήρια γράμματα και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Προσθέθηκε στις: 14/01/2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος :

– Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου,  στις 6:00 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, στη συνοικία Ηπειρώτικα Λαρίσης.

– Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, το πρωί, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Όσσας.

Το απόγευμα στις 6:30, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαρίσης.

– Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, το πρωί, θα λειτουργήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Προσθέθηκε στις: 13/01/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

 

 

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014, στις 6 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος θα  πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης και θα ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.

Σελίδες:   38

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου