Νέα :: Επίσκεψη Ιερέων της Λάρισας στη Σκιάθο – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>Επίσκεψη Ιερέων της Λάρισας στη Σκιάθο

Αναζήτηση:

  Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 22/09/2011 Επίσκεψη Ιερέων της Λάρισας στη Σκιάθο

Το νησί της Σκιάθου επισκέφθηκαν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 οι Ιερείς και οι Πρεσβυτέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με επικεφαλής το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.
Στην προβλήτα του νησιού, υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο οι ιερείς του νησιού και κατευθύνθηκαν προς την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε Δοξολογία προς την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους Υπεραγία Θεοτόκο και η Ακολουθία της αρτοκλασίας.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο και το νεοεκλεγέντα άγιο Καθηγούμενο, Αρχιμανδρίτη Ιωσήφ για τη θερμή υποδοχή και μίλησε πνευματικά προς τους Ιερείς και τις πρεσβυτέρες, που μαζί σηκώνουν το σταυρό και τις αγωνίες της ιερατικής οικογενείας.
Στο νησί της Σκιάθου προσκύνησαν την ιερά και Χαριτόβρυτη αγία Εικόνα της Παναγίας της Εικονίστριας, μέσα στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών, και άκουσαν την εμπνευσμένη ομιλία του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Γεωργίου Σταματά, ο οποίος κάλεσε τους πατέρες και τις πρεσβυτέρες να μεταφερθούν για λίγο στην εποχή του αγίου των Γραμμάτων, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και να ζήσουν στιγμές από το θαυμαστό βίο του και τις πανέμορφες αγρυπνίες και πανυχίδες που τελούσε στα γραφικά ξωκκλήσια του νησιού, προς δόξαν Θεού.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου