Νέα :: ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ 1912-2012 – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ 1912-2012 Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 06/12/2012 ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ 1912-2012

ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

1912-2012

 

 

Με παλμό και φλόγα ψυχής τα χριστιανικά νειάτα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, εόρτασαν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, με ένα πολύ πλούσιο εορταστικό αφιέρωμα στους Βαλκανικούς Πολέμους, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, το πρωί, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λαρίσης.

          Νέοι και νέες από τα κατηχητικά Σχολεία της Λαρισαϊκής Εκκλησίας έψαλαν ύμνους, τραγούδησαν τραγούδια της ελληνικώτατης Μακεδονίας, παρέλασαν επί σκηνής κρατώντας υπερήφανα την ένδοξη Ελληνική σημαία, χόρεψαν με λεβεντιά τους ελληνικούς χορούς, παρουσίασαν με κάθε λεπτομέρεια την απελευθέρωση-παράδοση της Θεσσαλονίκης, ενώ λαμπροί νέοι από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως ενσάρκωσαν με τρόπο θαυμαστό τους αθάνατους ήρωές μας, όπως το θρυλικό Δεσπότη της Καστοριάς Γερμανό Καραβαγγέλη, τον Πρωτεργάτη του Μακεδονικού αγώνα Παύλο Μελά, τον Μακεδονομάχο Τέλλο Άγρα και άλλους.

          Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τα παιδιά, τους νέους και τις νέες που δούλεψαν σκληρά για να παρουσιάσουν αυτή τη θαυμάσια εορτή καθώς και τους πύρινους κατηχητές τους, που με ιδιαίτερο ζήλο δίδαξαν τους ρόλους και τα τραγούδια στα παιδιά, ενώ επαίνεσε ιδιαίτερα την κατηχήτρια και παιδαγωγό κ. Μαρία Παπακαλούση που με θεάρεστο ζήλο και πολλή αγάπη προς το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας πρωτοστάτησε για άλλη μιά φορά με μεγάλη επιτυχία στην διοργάνωση και την ετοιμασία αυτής της εορτής.

          Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος έκλεισε το χαιρετισμό του προς τους εκατοντάδες νέους της εορτής με τα λόγια του ένδοξου Δυτικομακεδόνα Ίωνος Δραγούμη: «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει!»

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου