Νέα :: ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 19/09/2012 ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

 

 

 

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

 

 

  Μέσα σε κλίμα βαθυτάτης συγκινήσεως και ιερού ενθουσιασμού και με την συμμετοχή πολλών εκατοντάδων πιστών τελέσθηκε την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 το απόγευμα η ενθρόνιση της νεοεκλεγείσης Ηγουμένης της ιστορικής Ιεράς Μονής Φανερωμένης Σαλαμίνος, Παρθενίας μοναχής. Στην ιερά ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος, ως εκπρόσωπος του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρουσία πολλών πατέρων, Ηγουμένων, Ηγουμενισσών, μοναχών, μοναζουσών καθώς και των τοπικών Αρχόντων του νησιού και της ευρύτερης περιοχής, συμπαρισταμένων και των υψηλόβαθμων αξιωματικών του Ναυστάθμου Σαλαμίνος, του Ναυτικού και του Λιμενικού σώματος.

 

Η νέα Καθηγουμένη, Οσιώτατη μοναχή Παρθενία, που διακρίνεται για την ενάρετη μοναχική ζωή και πολιτεία της, ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά της τους Σεβασμιωτάτους Αγίους Αρχιερείς και όλους τους πιστούς χριστιανούς, άνδρες και γυναίκες που με ευλάβεια πολλή προσέρχονται στο μοναστήρι τους και γίνονται αρωγοί, ο καθένας με τον δικό του τρόπο στο δύσκολο έργο της Ιεράς αυτής μάνδρας, που προσπαθεί μέσα σε χαλεπούς καιρούς και κάτω από δύσκολες πολλές φορές συνθήκες να δίδει μαρτυρία Χριστού και να ενισχύει τον κάθε άνθρωπο που προσέρχεται σ’ αυτήν με σκοπό να αντλήσει δύναμη πνευματική, αναψυχή αληθινή και θάρρος ιδιαίτερο για τον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στα πρόσωπα των αγίων Γεροντισσών της και προκατόχων της αειμνήστων μητέρων Χριστονύμφης και Αγνής, των οποίων τις ευχές ιδιαίτερα επικαλέσθηκε και εξεζήτησε.

Ευχήθηκε δε σε όλους τους παρευρισκομένους να έχουν όλοι στην ζωή τους την χάρη, την προστασία,  δραστικώτατες τις πρεσβείες αλλά και την ευλογία της Παναγίας, της Φανερωμένης.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου