Νέα :: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ:¨ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ!¨ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ:¨ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ!¨ Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 06/04/2014 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ:¨ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ!¨

 

Χρονικό Ημερίδας

«Ερω: Μιλάμε γι’ αυτό που αγαπάμε».

Επιστρέφοντας στις ρίζες μας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας η ημερίδα που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με το Κέντρο Ενότητος και Μελέτης-Προβολής των Αξιών μας «Ενωμένη Ρωμηοσύνη».

Η ημερίδα ξεκίνησε με την εισαγωγική ομιλία του προέδρου της Ε.ΡΩ κ.Θεοφίλου Παπαδόπουλου που μίλησε για τους στόχους και την αποστολή της Ε.ΡΩ. Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιερά Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης π.Αχίλλιος Τσούτσουρας ανέπτυξε το θέμα «Ορθόδοξη Πνευματικότητα» επισημαίνοντας την ιδιαίτερη αξία που αποκτά η ανάδειξη της Ορθόδοξης πνευματικότητας στις μέρες μας. Ο Θεολόγος-Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Π.Ε.Θ. κ. Ιωάννης Καραμήτρος με την εισήγησή του «Ενωμένη Ρωμηοσύνη και Οικογένεια» αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Ε.ΡΩ για στήριξη του θεσμού της ελληνικής οικογένειας. Ο κ. Γεώργιος Βιλλιώτης, Φιλόλογος-Θεολόγος,  με την εισήγησή του «Ελληνική Γλώσσα, ανάσα ζωντανών ανθρώπων» τόνισε επιτακτικά την ανάγκη διατήρησης και προάσπισης της ελληνικής γλώσσας ως αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας μας. Ο κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης, Δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας Α.Π.Θ. ανέπτυξε το θέμα «Στα μονοπάτια της ελληνικής ιστορίας συντροφιά με το ΕΡΩ» και αναφέρθηκε στην προσπάθεια του περιοδικού ΕΡΩ να φέρει το αναγνωστικό κοινό σε επαφή με την ελληνική ιστορία και στον αγώνα που δίνει εναντίον όσων παραχαράσσουν την ιστορία μας. Ο κ. Δήμος Θανασούλας, Δικηγόρος, με την εισήγησή του «Το γένος σε κρίση μας;» επισήμανε την ανάγκη αφύπνισης των Ελλήνων προκειμένουν να ξεπεραστεί η πνευματική-κυρίως-κρίση. Τέλος ο Ιατρός κ. Δημήτριος Κατσιαμάνης με την εισήγησή του «ΡωμΝιός το νεαρόν ΕΡΩ» πρόβαλλε τους στόχους του δεύτερου περιοδικού που εκδίδει η Ε.ΡΩ, το ΡωμΝιός, το οποίο απευθύνεται στους νέους και σε σύγχρονα νεανικά θέματα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος ευχαριστώντας δημόσια τους ομιλητές, αλλά και την Ε.ΡΩ. για το έργο που επιτελεί. Ευχήθηκε δε το έργο του Ε.ΡΩ να συνεχιστεί υπηρετώντας τα ιδανικά και τις αξίες του ελληνο-ορθόδοξου πολιτισμού.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου