Νέα :: ΔΩΔΕΚΑΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΔΩΔΕΚΑΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗ Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 24/02/2013 ΔΩΔΕΚΑΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗ

 

« EIΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΑΙΩΝΙΟΝ… »

ΔΩΔΕΚΑΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗ

Με μεγάλη συγκίνηση τελέσθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 το πρωί στο μεγάλο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Μακρινού, το δωδεκαετές Ιερό Μνημόσυνο του αλήστου μνήμης Πνευματικού Πατρός και Ιδρυτού της Μονής, μακαριστού Γέροντος π. Δαμασκηνού Κατρακούλη.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη κι έλαβε μέρος στο Μνημόσυνο και ο Σεβασμιώτατος Γέρων Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Καλλίνικος.

Στη Θεία Λειτουργία  παρέστησαν πολλές Ηγουμένες και ακόμη περισσότερες μοναχές από διάφορες Ιερές Μονές, ενώ έψαλαν μελίρρυτα οι καλλικέλαδες αδελφές της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Μακρινού, υπό την καθοδήγηση της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Γεροντίσσης Μακρίνης.

Στο βαρυσήμαντο και ιδιαίτερα όμορφο και γεμάτο πνευματικά μηνύματα λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, μίλησε ιδιαίτερα συγκινημένος για το πρόσωπο του μακαριστού αγιασμένου Γέροντος Δαμασκηνού και απεκάλεσε τον μεγάλο αυτό πνευματικό και εκκλησιαστικό άνδρα, δίκαιο, ευλαβή και άνθρωπο του Θεού.

«Τον θυμάμαι, είπε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, να περιπολεί μέσα στο Μοναστήρι αυτό ως άλλος Μωϋσής, καθοδηγώντας τις ψυχές των αδελφών αλλά και των προσκυνητών της Ιεράς Μονής εις ευδίους λιμένας. Ήταν η ζωή του μία ακατάπαυστη Λειτουργία, ήταν ο ίδιος μια καιόμενη λαμπάδα, που σκόρπιζε παντού τη μαρτυρία του Ιησού Χριστού στο σύγχρονο κόσμο. Πονούσε πολύ με τα προβλήματα των ανθρώπων, γι’ αυτό και τα έκανε θέματα προσευχής προς τον Ουράνιο Νυμφίο Χριστό. Είχε ιδιαίτερη ευλάβεια και φόβο Θεού σε όλη την Ιερατική του ζωή και διακονία. Τον θυμάμαι εισερχόμενο μέσα στο Ναό, θυμάμαι τις κινήσεις του, πώς προσκυνούσε τις Ιερές εικόνες του Δεσπότου Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Τιμίου Προδρόμου, πόσο τον διακατείχε ο φόβος του Θεού, η τάξις της Εκκλησίας και η ακριβής τήρησή της. Θυμάμαι ακόμη πόσο διδακτικός ήταν, πόσο αποφασιστικός, με τί ευγένεια ψυχής μας συμβούλευε κατευθύνοντας τη σκέψη μας στην αιώνια πατρίδα μας, στην πνευματική μας εστία, τον πολυπόθητο Παράδεισο του Ουρανού. Ας έχουμε την ευχή του και τις ικεσίες του από την εν Ουρανοίς θριαμβεύουσα Εκκλησία».

Μετά το τέλος της τόσο συγκινητικής ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, προσέφερε στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Μακρίνα, σε αργυρά λειψανοθήκη μικρό τεμάχιο από το Ιερό και Χαριτόβρυτο άγιο λείψανο της Μεγάλης Αγίας των ημερών μας, Οσίας Μητρός ημών Σοφίας, της ασκητρίας της Κλεισούρας προς ευλογία και αγιασμό των αδελφών και των ευλαβών προσκυνητών της Ιεράς Μονής.

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου ακολούθησε το Τρισάγιο από τους Αρχιερείς στον τάφο του αειμνήστου Γέροντος.

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου