Νέα :: Απογευματινός περίπατος στην Ιερά Μονή Μικροκάστρου – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>Απογευματινός περίπατος στην Ιερά Μονή Μικροκάστρου

Αναζήτηση:

  Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 31/05/2011 Απογευματινός περίπατος στην Ιερά Μονή Μικροκάστρου

ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Αναστάσιμη χαρά και μεγάλη ευλογία απoκόμισαν οι Λαρισαίοι προσκυνητές, που μαζί με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο ανηφόρισαν προς την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, με την ευκαιρία της εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα.
Αναστάσιμος ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, γλυκύτατες οι φωνές των καλλικελάδων καλογραιών, που ασκούνται στο ιερό Κοινόβιο, αβραμιαία η φιλοξενία τους στους προσκυνητές και πολύ σημαντική και βαθυστόχαστη η προσφώνηση της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης Θεολογίας μοναχής, που με παρρησία μίλησε στις Λαρισαίες προσκυνήτριες, αφυπνίζοντάς τις πραγματικά: «Συμβουλεύστε τα κορίτσια σας να έχουν πνεύμα θυσίας καί πραγματικής αγάπης και αλληλοϋποχώρησης μέσα στο γάμο τους,  ας αφήσουν τον εγωϊσμό και την υπερηφάνεια για να ενωθούν πραγματικά με την οικογένειά τους. Παρακαλέστε τα κορίτσια μας, τις νέες μητέρες και οικοδέσποινες να προσπαθήσουν ιδιαίτερα να κρατήσουν ενωμένες τις οικογένειές τους σήμερα, για να μην πληγώνονται ολοένα και περισσότερο τα άμοιρα παιδιά των διαζυγίων. Δώστε τους αγάπη και ζεστασιά εσείς οι μητέρες για να μεγαλώσουν όμορφα και χωρίς προβλήματα, μέσα στον κόσμο αυτό που καθημερινά αλλάζει».
Στο τέλος του Αναστάσιμου Εσπερινού, ιδιαιτέρως ευχαρίστησε την Καθηγουμένη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος για την ευγενική, φιλόξενη και γεμάτη αγάπη υποδοχή και για τον τίμιο και ενάρετο μοναχικό τους αγώνα, με τον οποίο καθημερινά επιτυγχάνουν την πνευματική τους τελείωση, αλλά γίνονται και φως για τους σύγχρονους ανθρώπους που παραδειγματίζονται από την αγία και ενάρετη οσιακή μοναχική ζωή και πολιτεία τους.
Μετά την τόσο ωραία πνευματική εμπειρία που αποκόμισαν οι Λαρισαίοι προσκυνητές, ακολούθησε μια σύντομη προσκυνηματική ευλογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης και σύντομη ξεκούραση στη γραφική Σιάτιστα.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου