«Μνηστευθείσα τω λόγω Μαρίνα ένδοξε…»

Στον μεθέορτο Εσπερινό στο γραφικό παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνης στη Λάρισα χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, παρουσία των Βουλευτών κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, κ. Βασιλείου Κόκκαλη, κ. Ευαγγελίας Λιακούλη, του Αντιπεριφερειάρχου κ. Βασιλείου Πινακά και της Αντιδημάρχου κ. Ρίτας Απρίλη.

Στο κήρυγμα του, ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον στίχο από το Παύλειο Αποστολικό κείμενο «Μανθανέτωσαν δε οι ημέτεροι καλών έργων προΐστασθαι…» και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους να έχουν την ευλογία της Αγίας Μαρίνης στη ζωή τους.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ειδική ευχή για το κόλλυβο της εορταζομένης Αγίας, το οποίο προσέφεραν ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Ν. Λαρίσης, ενώ ακολούθως πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτανεία πέριξ του υπαιθρίου χώρου του Ναού, ενώ τελέστηκε και ο αγιασμός της νέας πετρόκτιστης πύλης εισόδου.

Τη Λιτανεία λάμπρυνε με την παρουσία της η φιλαρμονική μουσική του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος Λαρίσης με επικεφαλής τον Γεν. Αρχ. Επίτροπο της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Νικηφόρο Κοντογιάννη.