ΜΗΝΥΜΑ του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου ΙΓΝΑΤΙΟY για την έναρξι της νεας σχολικης χρονιας

Αρχική Σελίδα>Το Τάλαντο >ΜΗΝΥΜΑ του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου ΙΓΝΑΤΙΟY για την έναρξι της νεας σχολικης χρονιας ΜΗΝΥΜΑ του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου ΙΓΝΑΤΙΟY για την έναρξι της νεας σχολικης χρονιας

Αγαπημένα μας παιδιά,

Το κουδούνι του σχολείου ήχησε πάλι και σήμερα και σας εκάλεσε. Ήχησε με την διάτορη και επίμονη φωνή του και σας εκάλεσε στην βρύση της γνώσης να πιείτε νερό να ξεδιψάσετε. Κι εσείς βγήκατε απ’ το σπίτι σας, τον ιερό αυτό χώρο, τη ζεστή αυτή αγκαλιά στην οποία ανατρέφεσθε, από την εστία της αθάνατης ελληνικής οικογένειας, για νάρθετε εδώ, στον ιερό του σχολείου χώρο, για να μαθητεύσετε τα αθάνατα ελληνικά γράμματα και την αγία ελληνική παιδεία.
Είναι, παιδιά μου, μεγάλη η ώρα αυτή. Κι όσο κι αν προσπαθούν οι κακοί του κόσμου τούτου να μολύνουν την πνευματική ατμόσφαιρα στην οποία καλείσθε να ζήσετε και να προχωρήσετε, όσο και αν προσπαθούν να αποχρωματίσουν το μεγαλειώδες και υψηλό αυτής της στιγμής του χρόνου, όσο κι αν βάλλουν κατά της ιερότητος αυτής οι διάφορες ενάντιες δυνάμεις, εσείς παιδιά μου, καλείσθε να ζήσετε εις βάθος το μεγαλείο που σας προσφέρεται. Καλείσθε να αγωνισθείτε και να μη στερήσετε απ’ τον εαυτό σας την χαρά αυτής της ώρας και την τιμή όλων των χρόνων των σπουδών σας. Σας προσφέρεται από την οικογένειά σας η δυνατότητα να μαθητεύσετε, σας προσφέρεται απ’ το σχολείο σας η γνώση, σας προσφέρει το ίδιο το αίμα που φέρετε στις φλέβες σας μια λογία κληρονομιά που συγκεφαλαιώνεται σ’ αυτήν την αγία ώρα, που με τις ευχές της Εκκλησίας ανοίγεται ένα χρονικό στάδιο για να το τρέξετε και να καταρρίψετε νίκες στο χώρο της γνώσεως.
Οι γονείς σας προπέμπουν. Οι δάσκαλοι σας υποδέχονται. Η Πολιτεία σας προσφέρει ένα σχολείο συγκροτημένο κι η Αγία μας Εκκλησία σας ευλογεί. Δεν σας κρύβουμε, παιδιά μου, ότι σ’ εσάς στηρίζουμε όλες μας τις ελπίδες. Δεν σας κρύβουμε ούτε αυτή την αγωνία μας για τους κινδύνους που διατρέχετε. Είσθε μικροί, αλλά σας καθιστούμε υπευθύνους. Σας παρακαλούμε να μην ξεχνάτε. Σας παρακαλούμε να μην αποκάμετε. Όλοι σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας και σας παρακαλούμε να μπείτε στον άγιο αυτό αγώνα με πνεύμα θυσίας ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, απόγονοι Μαρτύρων και Οσίων και ως Έλληνες, απόγονοι σοφών και ηρώων.

Με άπειρη αγάπη σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά και σας καταστέφω με μύριες πατρικές ευχές.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου