ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΑΦΟΥΛΗ “ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ” ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

 

 ΓΕΜΙΣΕ

ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΤΟΥ Κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΑΦΟΥΛΗ

“ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ”

Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει και αγάπη, είναι ο Θεός  της Αγάπης, άρα υπάρχει και ελπίδα. Να βλέπουμε τη ζωή αισιόδοξα και να αγαπούμε. Η βεβαιότητα αυτή βγαίνει ως συμπέρασμα από την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κ.Δημητρίου  Νταφούλη «Χρώματα αγάπης», που έγινε την Τρίτη 28 Απριλίου 2015, το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Λάρισας «Απ. Παύλος», σε συνεργασία με το παράρτημα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτηου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα είδη αγάπης, αλλά ανέλυσαν διεξοδικά την πνευματική αγάπη, που είναι εκείνη, η οποία  σε ανυψώνει «άλλοτε ψηλά και αγγίζεις το Θεό και άλλοτε σε  κατεβάζει ώστε να αγκαλιάζεις όλα τα δημιουργήματά του. Αγάπη προς το Θεό και αγάπη προς το συνάνθρωπο δίδαξε ο Θεάνθρωπος. Και μέσα στην αγάπη αυτή έκλεισε όλες τις εντολές….» Την εκδήλωση για το πρωτότυπο και λίαν καλαίσθητο αυτό βιβλίο, χαιρέτισαν τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, ο οποίος επαινώντας τον λόγιο ομιλητή μίλησε για την κορυφαία αρετή της αγάπης όσο και  ο μάχιμος θεολόγος κ. Κων. Αθανασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ομιλίες της Τρίτης, που συνεχίζονται επί 50ετία και κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να αγαπούν τον Θεό και όλα τα δημιουργήματά του και να έχουν θάρρος και δύναμη για την συνέχιση του πνευματικού τους αγώνος. Για το βιβλίο ακόμη  αυτό “Χρώματα αγάπης” μίλησε με συγκίνηση ιδιαίτερη  και ο συγγραφέας κ.Δημήτρης  Νταφούλης, ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές της βραδιάς 

Κύριοι ομιλητές ήταν οι κ.Τράντας Γεώργιος, θεολόγος και δημοσιογράφος που ήταν και συντονιστής της εκδήλωσης, ο π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και ο κ.Καραμήτρος Ιωάννης, πρόεδρος θεολόγων και πρώην διευθυντής  Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Ο συγγραφέας, σημειώνει στο βιβλίο, ότι αν ποτέ ο κόσμος «έλθει εις εαυτόν», ίσως βρει τον προσανατολισμό του και θυμηθεί το σκοπό της ζωής του. Αν αλλάξει πορεία, ίσως βρεθεί στο δρόμο της αγάπης. Βαδίζοντας αυτό το δρόμο, θα μάθει να αγαπά και με την αγάπη αυτή θα θεραπεύσει τις πληγές του. Αυτή είναι και πρόταση ζωής της Χριστιανικής ανθρωπολογίας, που δίνει απαντήσεις στις ανθρώπινες αναζητήσεις. Είναι η διδασκαλία του Ευαγγελίου μας! Βάση αυτής της παιδαγωγικής θεωρίας είναι η αγάπη. Αυτή έχει και τις λύσεις.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο συγγραφέας υπηρέτησε ως δάσκαλος και διευθυντής σχολείων, ως σύμβουλος εκπαίδευσης στην Ελληνική Πρεσβεία στις Βρυξέλλες, ως επιθεωρητής των Ευρωπαϊκών σχολείων, ως διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων στο Υπουργείο Παιδείας και ως υποδιευθυντής του Π.Ε.Κ. Λάρισας. Δίδαξε σε σεμινάρια εκπαιδευτικών, σε περιφερειακά επιμορφωτικά κέντρα και προγράμματα εξομοίωσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και σε διάφορα κέντρα επιμόρφωσης ενηλίκων (Κ.Ε.Κ.) ως εκπαιδευτής εκπαιδευτών ενηλίκων (ΕΚΕΠΙΣ). Είναι ερευνητής, αρθρογράφος και συγγραφέας. Έτυχε τιμητικής διάκρισης του στέμματος του Βελγίου και άλλων διπλωματικών, πολιτικών και εκκλησιαστικών αρχών στο εσωτερικό και το εξωτερικό καθώς και βραβείου διηγήματος σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό. Σήμερα είναι σχολικός σύμβουλος «επί τιμή» και διαμένει μόνιμα στη Λάρισα.