Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή όλων των σπουδαστών και σπουδαστριών της Σχολής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 20/2/2021 η 1η Διαδικτυακή Ημερίδα της Σχολής με θέμα: «Ελληνική Πατρώα Εκκλησιαστική Μουσική».
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Σχολής, ευλόγησε την έναρξη της ημερίδας και απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους σπουδαστές συγχαίροντάς τους για τον ζήλο και την αγάπη που επιδεικνύουν για την εκμάθηση της Εκκλησιαστικής Μουσικής κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες της διαδικτυακής διδασκαλίας.
Στη συνέχεια ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π.Βασίλειος Τάσιος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής, ανέλυσε την επίδραση που επιφέρει η Εκκλησιαστική Βυζαντινή Μουσική προς τους Εκκλησιαζομένους πιστούς.
Έπειτα τον λόγο έλαβε ο κ. Ιωάννης Μαυρομάτης, Διευθυντής της Σχολής, ο οποίος με τη μεστότητα που τον χαρακτηρίζει έκανε μια ιστορική ανασκόπηση της Βυζαντινής Μουσικής.
Στη συνέχεια ο Καθηγητής του Παραρτήματος της Σχολής στη Γιάννουλη κ. Γεώργιος Τερζούδης έκανε μια μνεία με φωτογραφικά και ηχητικά ντοκουμέντα για τους εκλιπόντες Ιεροψάλτες της Ιεράς μας Μητροπόλεως των τελευταίων χρόνων.
Τέλος, την Ημερίδα έκλεισε η Καθηγήτρια της Ευρωπαϊκής Μουσικής της Σχολής κα.Ελένη Σαΐτη, η οποία ανέλυσε σε συντομία τις διαφορές ανάμεσα στη Βυζαντινή και την Ευρωπαϊκή Μουσική.
Δείτε την Ημερίδα