ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ


Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΩΝΥΜΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ


ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια αλλά και εκκλησιαστική λαμπρότητα  εορτάστηκε και φέτος η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό Αιγάνης.

Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό  της παραμονής, εψάλησαν τα εγκώμια της Υπεραγίας  Θεοτόκου και ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση του ιερού επιταφίου της Παναγίας  στους δρόμους του οικισμού, έως και την θάλασσα,  συνοδευόμενη από την φιλαρμονική των νέων του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Λάρισας, η οποία παιάνιζε πολύ συγκινητικά εμβατήρια. Στην συνέχεια μετά την ευλογία των αρτοκλασιών, τον θείο θεομητορικό λόγο εκήρυξε εν μέσω πολυπληθών προσκυνητών και από της εξέδρας του προαυλείου χώρου του Ναού, ο  Αρχιμανδρίτης π.Νικηφόρος Κοντογιάννης. Στις πλούσιες αυτές εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας. 

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία από τον Αρχιμανδρίτη π.Νεόφυτο Μαχό, ο οποίος και απηύθυνε λόγους ικεσίας προς την Θεοτόκο και τον Πρωτοπρεσβύτερο π.Αθανάσιο Καρυώτη, που προθύμως και θυσιαστικώς διακονεί το ιερό θυσιαστήριο και τις εκείθε λειτουργικές και πνευματικές ανάγκες των πιστών. Ανεγνώσθη δε και το εόρτιο μήνυμα δια την Κοίμησιν της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου.