ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΑΠΟ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: “ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ”

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΛΑΡΙΣΗΣ

Μεγάλη εορτή και πανήγυρις τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, κατά το διήμερο της λαμπράς και ξεχωριστής πανηγύρεως της εορταζούσης μεγαλωνύμου Ενορίας.

Πλήθη πιστών από τη Ν. Σμύρνη και όλη τη Λάρισα, συμμετείχαν στον πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στον πάνδημο εορτασμό του ενδόξου μεγαλομάρτυρος, Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου και Θαυματουργού, προκειμένου να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων και να ασπασθούν τις χαριτόβρυτες άγιες εικόνες του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου και της Παναγίας Κριτσιλαριώτισσας, της και Ζωοδόχου Πηγής από τα Μύρα της Λάρισας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος ιερούργησε στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό και χειροθέτησε Αναγνώστη τον ευλαβέστατο νέο της ενορίας Κωνσταντίνο Λούπα, προς τον οποίον απηύθυνε πατρικές συμβουλές, ενώ ευχαρίστησε και τους εφημερίους του Ναού μαζί με το επιτελείο τους για το ευλογημένο έργο που επιτελούν.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος, αναφερθείς στην γενναιότητα του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου και στα πολλά μηνύματα, που δίδει ο Άγιος στην  εποχή μας.