Λαρίσης Ιερώνυμος: «Τα Χριστούγεννα έρχονται για να αποκαλύψουν στην ανθρωπότητα τον Ελευθερωτή της»

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου καί της μητρός αυτου Αγίας Ανθίας, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Γκύζη.

Προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη, τον Αναπληρωτή Γενικό Αρχιερατικο Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ευγένιο Πατζαρίδη, τους εφημερίους του Ναού και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ για την κανονική άδεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Εκκλησία ετοιμάζει έναν χαρούμενο δρόμο μέχρι τα Χριστούγεννα στον οποίο κυριαρχούν μνήμες Προφητών που μίλησαν για τον Μεσσία που έρχεται να σαρκωθεί, Πατέρων που μετείχαν στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο και μας εξήγησαν γιατί ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος και επομένος τι συνέβει με την Σάρκωση, αλλά και Πατέρων που υποστασιοποίησαν αρετές απαραίτητες οι οποίες προέρχονται από την εορτή των Χριστουγέννων, κορυφαία δε εξ αυτών η ελευθερία.

«Το όνομα Ελευθέριος συνδυασμένο με την πνευματική ελευθερία έρχεται να προβληθεί ως πρόκληση ώστε ο σύγχρονος άνθρωπος ν’ αποτινάξει από πάνω του όλη τη σκόνη του κόσμου και να ενδυθεί την αρετή, τα όπλα του φωτός και να καταστεί όντως άνθρωπος του Θεού ελεύθερος απ’ όλα» – τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε: «Τα Χριστούγεννα έρχονται για να αποκαλύψουν στην ανθρωπότητα τον Ελευθερωτή της».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις πατρικές ευχές κι ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο που λάμπρυνε με την παρουσία τον φετινό εορτασμό του Προστάτη της Ενορίας, αλλά και για τον διδακτικό λόγο που απηύθυνε προς τους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Βαρνάβα για την ευγενική πρόσκληση, όπως και τους Ιερείς που σήμερα λειτούργησαν μαζί του στο άγιο Θυσιαστήριο και ευχήθηκε στους πιστούς πνευματική ελευθερία και πλούσια την χάρη του Αγίου Ελευθερίου.

ΠΗΓΗ: Romfea.gr | Ρεπορτάζ: Θάνος Θανόπουλος

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ