Κοπή πίτας Ιερέων

Αρχική Σελίδα>Νέα>Κοπή πίτας Ιερέων Κοπή πίτας Ιερέων

(10-1-2011)

Από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης αγιοβασιλόπιτας όλης της Ιερατικής οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στην αίθουσα του Επιουσίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος μίλησε στους Ιερείς με πολλή αγάπη και τους παρότρυνε στην άριστη επιτέλεση του πνευματικού και λατρευτικού τους έργου, ενώ ο Λαρισαίος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και Παξών ως κύριος ομιλητής της Ιερατικής Συνάξεως μίλησε σε πολύ σύγχρονη γλώσσα, αναπτύσσοντας στους λειτουργούς του Θεού, του Υψίστου το επίκαιρο θέμα: «Η κατάρτιση του Ιερέως στην σύγχρονη εποχή».
Ο λόγιος ομιλητής και επιφανής κληρικός της Εκκλησίας επεσήμανε ποιά είναι αυτά που περιμένει ο σύγχρονος άνθρωπος από έναν Ιερέα και πως ο Ιερέας θα οπλισθεί με την δύναμη της πίστεως, την σοφία, την θεογνωσία ούτως ώστε καταρτιζόμενος και καλλιεργούμενος καθημερινά ποτέ να μην φοβηθεί τον διάλογο και την ουσιαστική επικοινωνία με τον σύγχρονο και αληθινά πονεμένο άνθρωπο που αναζητά με τον δικό του τρόπο την χαμένη ελπίδα και την πληρότητα.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου