ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με μεγάλη κατάνυξη και με συμμετοχή πρωτοφανή του ευλαβεστάτου λαού του Τυρνάβου εορτάστηκε στην τοπική μας εκκλησία η ιερά και φωταυγής μνήμη του μεγάλου ενδόξου νέου Οσιομάρτυρος Γεδεων του εν Τυρνάβω μαρτυρησάντος και τελειωθέντος.
Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στον Τύρναβο όπου ευρίσκεται ο τάφος και τα χαριτόβρυτα Ιερα λείψανά του.
Στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό της εορτής χοροστάτησε και ομίλησε θαυμάσια για την μαρτυρία και το μαρτύριο του νέου Οσιομάρτυρος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ.κ. Σεραφειμ και μαζι του συνχοροστάτησαν οι Σεβασμιωτατοι Μητροπολιτες: Καστορίας κ.κ Σεραφειμ, Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος, απαντες προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιγνατίου , ο οποίος προσφωνώντας τους Αγίους Αρχιέρεις, τους καλοσώρισε με ιδιαίτερη αγάπη και ευγνωμοσύνη στην μαρτυρική πόλη του πολιούχου Αγίου Γεδεών.
Το πρωΐ της επομένης ημέρας 30 Δεκεμβρίου 2009 τελέσθηκε πολυαρχιερατίκο πανηγυρικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφειμ, ο οποίος ομίλησε μέσα απο την καρδιά του για την παρουσία του Αγίου μέσα στον σύγχρονο κόσμο, για τα πολλά και ανεξάντλητα θαύματα του μέσα στην ζωή της Αγίας μας εκκλησίας καθώς και για την ενότητα της εκκλησίας και των ανθρώπων γενικότερα.
Συνιερούργησαν στο πανηγυρικό αυτό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο οι Σεβασμιωτατοι Ιεραρχες: Ιόππης κ.κ. Δαμασκηνός, Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος, Ρεντίνης κ.κ. Σεραφείμ και Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος!
Ακολουθησε μεγαλοπρεπεστατη ιερα λιτανευση της ιερας, θαυματουργου και χαριτοβρυτης αγιας καρας και της αγιας εικονος του οσιου γεδεων στην κεντρικη πλατεια του τυρναβου οπου τελεσθηκε η αρτοκλασια του αγιου.
Με τις ευχες και τις ευχαριστιες του σεβασμιωτατου μητροπολιτου μας και αφου το βραδυ της κυριως ημερας τελεσθηκαν τα μεθεορτα, τα κτητορικα και οι χαιρετισμοι του Αγίου Γεδεών έκλεισε η ωραία και ευλογημένη φετεινή πανήγυρις του Αγιου μας που και φέτος σκόρπισε σε όλους μας την ειρήνη την ψυχική, την γαλήνη, την πληρότητα αλλά και το μήνυμα ότι ζει Κύριος ο Θεός που αναδεικνύει τέτοιους μεγάλους Αγίους της πίστεως και της εκκλησίας μας!
Η χάρις του ας μας συνοδεύει πάντοτε και ας μας ενισχύει στον πνευματικό μας αγώνα ούτως ώστε να μιμούμαστε την πίστη και το θάρρος και την δύναμη του Αγίου Γεδεων.
Χρόνια πολλά και ευλογημένα!

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου