Ιερατική Σύναξη Σεπτεμβρίου

Αρχική Σελίδα>Νέα>Ιερατική Σύναξη Σεπτεμβρίου Ιερατική Σύναξη Σεπτεμβρίου

Με τη καθολική συμμετοχή των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου διεξήχθη στις 25 Σεπτεμβρίου 2008 η πρώτη Ιερατική Σύναξη, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος για της εορτή της Αγίας Ευφροσύνης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος καλοσώρισε τους ιερείς στην αίθουσα του «Επιουσίου» και ευχήθηκε καλή, ευλογημένη , δημιουργική και καρποφόρα Εκκλησιαστική χρονιά.
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή και ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο εισηγητή και ομιλητή της πρώτης Συνάξεως , Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παυλο, ο οποίος μίλησε από καρδιάς και ενίσχυσε πνευματικά την Ιερατική Οικογένεια της τοπικής Εκκλησίας.

Θέμα του: « Προβλήματα και προβληματισμοί για το σύγχρονο ιερέα». Με φιλότιμο, σύνεση, ειλικρίνεια ψυχής , ένθεο ζήλο και πιστή αφοσίωση στο έργο μας -έργο Ευαγγελιστού-πρέπει να εργαζόμαστε θυσιαστικά μέσα στην εκκλησιαστική διακονία, τόνισε ο Σεβ. ομιλητής.
Μίλησε ακόμα για τον ονειδισμό του Χριστού, τον οποίο πρέπει να φέρουμε μέσα στη καθημερινότητα και κυρίως αναφέρθηκε στην καύση της καρδιάς που πρέπει να καταφλέγει τις ιερατικές συνειδήσεις των κληρικών , όταν εργάζονται πνευματικά και μάλιστα όταν ιερουργούν το Μυστήριο των μυστηρίων , τη Θεία Λειτουργία , το κυριότερο και βασικότερο έργο και καθήκον του Ιερέως.
Να προσέχουμε την κρίση μας , να μη κρίνουμε κανένα , γιατί η κρίση ανήκει στο Θεό και να βιώνουμε την αλήθεια και τη θεολογία της πίστεως μας , είπε ο Σεβ. στην προσπάθειά του να τονίσει ποια είναι και ποια δεν πρέπει να είναι τα καθήκοντα και οι φροντίδες των ποιμένων της Εκκλησίας.
Παρουσίασε ακόμη, τη έννοια του κακού και της εκκοσμίκευσης και των πολλών προβληματισμών που κατακλύζουν σήμερα όλο τον κόσμο, μέσα στον οποίο ανήκει και ο ιερεύς.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα γεγονότα εκείνα που ταλαιπωρούν συνήθως τους ιερείς και πολλές φορές τους απομακρύνουν από το έργο τους που είναι η Λειτουργία των Αχράντων Μυστηρίων, η λατρεία του Θεού και η διακονία των συνανθρώπων τους.
Ουσιαστικά, ιερέας και ποίμνιο είναι ένα και το αυτό . Ο ποιμένας ψάχνει να βρει πρόσφορο λιβάδι, γη καρποφόρα για να τροφοδοτήσει το ποίμνιό του καί οι αγωνίες του και το ενδιαφέρον του για την Οικογένεια του Θεού, για τα παιδιά του , δικαιώνονται από τον Κύριο, όταν ο ιερεύς αγαπά αυτό που κάνει και δε σταματά ούτε λεπτό να σκέπτεται σωστά και να ενεργεί κατάλληλα γαι το Θεό και τον άνθρωπο.
Παρότρυνε ακόμη ο Σεβ. ομιλητής να διαβάζουν οι ιερείς τακτικά την Αποκάλυψη για να θυμούνται ποιο είναι το έργο τους , όπως υποδεικνύεται στο βιβλίο αυτό και να ελέγχονται μήπως αφήνουν την αγάπη την πρώτη. Να ενισχύονται κάθε μέρα από το λόγο του Θεού, να μη συμμετέχουν σε μικρότητες , να μην ασχολούνται μόνο με πράγματα του εφήμερου τούτου κοσμου , αλλά να δουλεύουν ακούραστα στο γεώργιο του Θεού καινα τρέφονται πνευματικά από τη σοφία των Πατέρων της Εκκλησίας .
Ακολούθησε θεολογικός διάλογος με έντονους προβληματισμούς για τη σημερινή κατάσταση και ευχήθηκαν άπαντες να φανερώνει ο Θεός , μέσα από τις χριστιανικές οικογένειες νέους βλαστούς που θα ενδύονται με πολύ ζήλο και ένθεη αφοσίωση την Αγία και Μαρτυρική Ιερωσύνη του Χριστού.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου