Ιερατική Σύναξη με ομιλητή τον π. Δανιήλ Αεράκη

Ιερατική Σύναξη για τον μήνα Νοέμβριο συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λαρίσης.

Προσκεκλημένος ομιλητής του Ποιμενάρχου μας ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δανιήλ Αεράκης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μ. Νικαίας.

Ο διακεκριμένος ομιλητής ανέπτυξε στους κληρικούς μέσω παραστατικών εικόνων τη σημασία της Εκκλησίας κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ενώ ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των πατέρων.

Εν συνεχεία οι εντεταλμένοι κληρικοί μας στα δύο Συνέδρια που διοργανώθηκαν στη Ρόδο για την Ποιμαντική της Υγείας και στον Πύργο της Ηλείας για τις Αιρέσεις και τις Παραθρησκείες, ο π. Σέργιος Παραλίκας και ο π. Βασίλειος Τάσιος, ενημέρωσαν τους αδελφούς τους για τις εισηγήσεις που έλαβαν χώρα και για τα πορίσματα που εξήχθησαν.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον π. Δανιήλ για την εμπεριστατωμένη του εισήγηση και για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκε να έλθει στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για την περίοδο της νηστείας, αλλά και για υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως.