ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟ


Την όμορφη ημέρα της Πρωτομαγιάς διάλεξαν οι ευσεβείς κάτοικοι του Κυπαρίσσου για να χαρούν τον Αγιασμό των θυρανοιξίων ενός νέου γραφικού και πολύ όμορφου εξωκκλησίου τους, που αφιέρωσαν στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα.
Άρχοντες, κλήρος και λαός υποδέχθηκαν το πρωΐ της Πρωτομαγιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο στο δάσος του χωριού, όπου πριν ξεκινήσει ο Αγιασμός τον καλοσώρισε εκ μέρους όλων των χωριανών ο πρωτεργάτης του ιερού αυτού έργου εντιμότατος κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, Φαρμακοποιός, ο οποίος απεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο, καλό και στοργικό Πατέρα, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της ανοικοδόμησης του νέου Ναού του χωριού τους και στη σημαντική βοήθεια όλων των κατοίκων του χωριού και κυρίως της οικογενείας του, της οικογενείας του αδελφού του Θωμά Παπαστεργίου και στον κ. Απόστολο Κατσογιάννη, που εμπνεύσθηκε αυτή την ιδέα και προσέφερε μέσα από την καρδιά του ολόκληρη την εργασία ανοικοδόμησης εις μνήμην της κεκοιμημένης θυγατρός του Ιωάννας.
Στη συνέχεια αντιφώνησε φανερά συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, που αντίκρυσε αυτή τη θαυμάσια εικόνα, να είναι δηλαδή όλος αυτός ο κόσμος συγκεντρωμένος γύρω από το Ναό του Θεού, μέσα σ’ αυτό το καταπληκτικό θαυμάσιο τοπίο και ακολούθως τελέσθηκε ο Αγιασμός και τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.
Στο τέλος, μικρά παιδιά και μεγαλύτεροι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς ενδεδυμένοι παραδοσιακές στολές μέσα στο δάσος και στην αυλή της Εκκλησίας.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου