Θεοφάνεια στη Λάρισα

Σε όλη την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου εορτάστηκε μεγαλοπρεπώς η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Αχιλλίου, οπού τελέστηκε ο Μεγάλος Αγιασμός από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. κ. Ιγνάτιο Μουρτζανό, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ο οποίος συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και ακολούθως, στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο, προεξάρχοντος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού, ακολούθησε λιτανευτική πομπή, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλεως μας και πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Πηνειό.

Ανάμεσα στους 12 κολυμβητές που έπεσαν για να ανασύρουν τον Σταυρό από τα παγωμένα νερά του ποταμού, ο κ. Ιωάννης Ζιώγας, αξιωματικός στρατού ξηράς στο βαθμό του ανθυπολοχαγού, ήταν εκείνος που τον ανέσυρε πρώτος και έλαβε ως ευλογία μία εικόνα της Βαπτίσεως του Κυρίου μας.

Εν συνεχεία, στο Δημοτικό Ωδείο της πόλεως μας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας του Δήμου Λαρισαίων από τον Πρωτοσύγκελλο π. Ιγνάτιο, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές του Ποιμενάρχου μας, ευχήθηκε σε όλους η Επιφάνεια του Αγίου Τριαδικού Θεού να είναι η αρχή της φώτισης όλων μας.

One thought on “Θεοφάνεια στη Λάρισα

Comments are closed.