Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης μετά από πολλά χρόνια

Μέσα στην Αναστάσιμη χαρά και με ιδιαίτερη συγκίνηση τελέστηκε σήμερα Κυριακή του Τυφλού ο Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μόνη των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής π. Διόδωρο και π. Γεδεών και του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Σπυρίδωνος, ενώ το Ιερό Αναλόγιο κόσμησε Χορός Νέων Ιεροψαλτών.

Στο εκκλησίασμα προσευχόμενοι παρέστησαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Ραψάνης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφων Τσάτσαρος.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο για την εμπιστοσύνη προς την ταπεινότητα του και την ανάθεση της Ηγουμενίας της Ιεράς Μονής, τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη για την έμπρακτη βοήθεια του στα έργα της Ιεράς Μονής, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον Πρόεδρο του Δ.Δ. Ραψάνης και τους Τοπικούς Συλλόγους για την πολύτιμη βοήθεια τους. Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες λέχθηκαν προς την κα. Σταυρούλα Σδρόλια, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λαρίσης για την προσπάθεια και βοήθεια της να αποκατασταθεί το Ιστορικό Μνημείο στην προτέρα κατάσταση του και να παραδοθεί στις νέες γενιές όπως ακριβώς οι πρόγονοι μας το παρέδωσαν.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα σε όλους προσφορά των Τοπικών Συλλόγων Ραψάνης.